23 November 2020

SELEPAS 'COD' TEMPAHAN MAKANAN - SUFI TERLIBAT KEMALANGAN, TAYAR MELETUPKetika dalam perjalanan dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur kira-kira pukul 9 malam, Ahad lalu, penyanyi Sufi Rashid telah berkongsi detik mencemaskan apabila tayar kereta miliknya meletup.

Sufi atau nama sebenarnya Muhammad Sufi Rashid, 29 berkata kejadian itu berlaku ketika dia bersama isteri dan seorang pekerja menaiki kenderaan jenis Ford Ranger selesai menghantar tempahan pelanggan bagi perniagaan biskut, Krispy Krunchee yang diusahakan bersama isterinya.

Menurut Sufi, akibat kemalangan itu, dia mengalami ketakutan dan menggigil kerana ini merupakan pengalaman pertama berdepan situasi tayar meletup di tengah-tengah jalan.

"Kejadian itu berlaku selepas kami menghantar tempahan pelanggan ke Johor Bahru dan ketika pulang keluar dari tol Kulai menghala ke Kuala Lumpur, tetiba kami terdengar letupan yang kuat dari sebelah kanan.

Klik untuk gambar besar"Di situ mula saya rasa stereng menarik ke sebelah kanan, jadi bagi mengelak kereta melanggar tebing kerana saya berada di laluan paling kanan, saya sedaya upaya menarik stereng ke sebelah kiri dan mujur tiada kereta di sebelah kiri semasa itu.

"Saya memang tarik kuat stereng tu sehinggakan tangan saya rasa agak sakit. Apapun kami bersyukur sangat tak ada apa-apa yang berlaku mahupun cedera ringan kerana kebiasaannya situasi macam ini kereta mudah terbabas," katanya.

Sementara itu, Sufi memberitahu kereta tersebut baru dibeli sebulan lalu dan tiada sebarang masalah sepanjang menggunakan kenderaan itu. Malah, dia sudah menjalankan pemeriksaan terutamanya pada bahagian tayar sebelum memulakan pemanduan."Saya selalu akan periksa dulu tayar kereta sebelum nak ke mana-mana tetapi kali ini saya suspek tayar ini dah lama walaupun benang masih ada.

"Kereta Ford Ranger ini baru beli tak sampai sebulan dan owner kereta sebelum ini cakap tayar tu tak ada masalah, jadi saya rasa mungkin tayar dah lama dan akui salah saya juga tak periksa dulu walaupun baru beli," jelasnya lagi.

Berita yang dikongsikan penyanyi ini jelas mengejutkan peminat dan rata-rata mendoakan Sufi berada dalam keadaan baik dan dipermudahkan segala urusan.
www.myartis.com / Sumber & foto: mStar & Instagram Sufi Rashid

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: