07 November 2020

FAZLEY SAMBUT ULANG TAHUN KE-14: "ADIK JADI ISTERI ABANG DALAM KEADAAN SEHELAI SEPINGGANG""Syukur ke hadrat Ilahi, 7 November 14 tahun yang lalu kami telah disatukan. Pelbagai onak duri, duka dan duka (bukan suka duka) dan airmata yang mengalir. Namun Allah tetap izinkan kita untuk terus berdiri teguh mempertahan masjid yang satu ini.

"Bukan mudah untuk mempertahankan perkahwinan yang baru setahun jagung, apatah lagi memperkukuhkan masjid yang terbina 14 tahun lamanya. Moga iman kita semakin kukuh, tiang agama kita semakin utuh, dan anak-anak kita yang empat orang tu membesar dengan tersedianya ilmu dunia dan terpatrinya ilmu akhirat sentiasa," demikianlah tulis penyanyi, pelakon dan cef selebriti Datuk Fazley Yaakob.

Fazley mengakui tidak mudah untuk mempertahankan rumah tangga dibina bersama isteri Datin Azrene Ahmad. Sepanjang 14 tahun mahligai dibina, Datuk Fazley atau Fazley mengakui pernah diduga dan diuji namun dengan izin Allah SWT, mereka mampu mengatasinya.

Klik untuk gambar besarFazley meluahkan rasa kasih dan sayang terhadap isteri menerusi hantaran di Instagram tepat jam 12 malam tadi (Sabtu), 7 November 2020, bersempena ulang tahun perkahwinan mereka ke-14 tahun.

Lebih menyentuh perasaan apabila Fazley mendedahkan ketika mereka berkahwin isterinya dalam keadaan sehelai sepinggang. Pengorbanan isteri yang dipanggil ‘adik sayang’ itu terhadap dirinya juga sangat besar dan sehingga kini, Azrene masih tetap setia disisi.Fazley turut mengakui kejayaannya hari ini adalah disebabkan 'adik sayang' yang sentiasa menyokong dan memberi dorongan: "Terima kasih di atas pengorbanan 'adik sayang' selama ini. I am who I am today because of you. Adik menjadi isteri abang dalam keadaan sehelai sepinggang.

"Dan abang sendiri sampai tiada apa lagi yang tinggal akhirnya, namun Allah tetap memberi harta kasih dan sayang berpanjangan. Biarlah kita miskin harta, namun kekal kaya kasih dan sayang. Yang pahit tak semestinya racun, yang manis tak selalunya madu! Salam Ulangtahun kita yang ke-14 dan percintaan yang hampir ke-16 tahun," luahnya.

Hantaran tersebut menjadi lebih romantis apabila pemilik restoran Minang Kapau itu memuat naik foto-foto awal perkenalan, perkahwinan sehingga kehidupan mereka hari ini, berlatarkan lagu November yang dicipta sepenuhnya oleh Fazley sendiri.
 

 www.myartis.com / Sumber & foto: Astro Gempak & Instagram Fazley Yaakob

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: