15 January 2021

ISU ADIK KEHILANGAN BAPA DIBAWA MENGILILINGI MINTA SUMBANGAN - HANIFF KURANG SETUJU"Aku tak setuju dengan perkongsian video kanak-kanak yang kehilangan ayahnya dikongsi begitu. Something happens to me don't u parade my child around like that. Anak-anak harus dilindungi. Tak perlu memaksa dia untuk kuat. He should be able to feel sad and not pressured by suroundings.

"Jadi Aku harap kau faham kenapa aku tak setuju," demikianlah kata penyampai radio, Haniff Hamzah berhubung sebuah video seorang kanak-kanak tersebut yang dilihat telah dibawa mengelilingi pusat kuarantin tersebut sambil membawa beg buat mereka yang ingin memberikan sumbangan.

Sejak semalam, tular di media sosial mengenai kisah seorang kanak-kanak yang telah ditempatkan ke Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS) bagi menjalani tempoh kuarantin selepas didapati positif Covid-19.

Klik untuk gambar besarMenurut laporan Harian Metro, adik yang dikanali sebagai Mohamad Nor Atho'ullah, 11, ini telah menjalani tempoh kuarantin bersama abangnya, Nur Kamilatul Alifah Mohamad Kamal, 26.

Jelas Kamilatul, dia dan adiknya baru sahaja kehilangan bapa mereka pada malam semalam akibat serangan kencing manis, darah tinggi dan penyakit buah pinggang tahap empat."Kematian ayah tidak mengejutkan kerana doktor ada memaklumkan keadaan jantungnya yang berhenti seketika selepas melakukan rawatan dialisis malah beberapa hari sebelum meningggal dunia, dia (ayah) diberi ubat tidur tetapi ia tidak dapat menyelamatkannya," tuturnya seperti yang dipetik.

Atas rasa simpati, para pesakit yang turut sama menjalani proses kuarantin di pusat tersebut sepakat melakukan pungutan derma buat Kamilatul dan juga Atho'ullah. Lalu, ramai yang memberikan reaksi terhadap video yang diperkatakan itu.

Melihat di ruangan komen, ada warganet yang memberikan reaksi terhadap pandangan yang dikongsikan oleh penyampai radio Era itu. Terdahulu, difahamkan Kamilatul bersama adik beradiknya telah pun discaj daripada pusat kuarantin tersebut bermula hari ini.www.myartis.com / Sumber & foto: Media Hiburan, Harian Metr, Instagram Hot FM & Twitter Haniff Hamzah

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: