10 February 2021

MEE KARI, BIHUN SUP PERCUMA DARIPADA BALU ABAM BOCHEY"Hari ini (10 Februari), genap setahun arwah pergi meninggalkan kami. Memandangkan penularan Covid-19 dan masih PKP, saya tak boleh buat majlis tahlil untuknya. Jadi, saya ada tempah mi kari dan bihun sup daripada adik, Mohammad Zainuddin Mohd Ali dan adik ipar, Nor Farhana Nordin untuk sedekahkan kepada semua pelanggan yang datang ke kedai saya.

"Saya sudah niatkan untuk Allahyarham suami, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan serta Allahyarham abang-abang saya iaitu Rosli, Azmi dan Ismail Mohd Ali. Semoga roh mereka di tempatkan dalam kalangan orang beriman dan beramal soleh," ujar balu Allahyarham Abam Bocey, Nurhidayah Mohd Ali.

Difahamkan, dia akan sedekahkan mee kari dan bihun sup kepada pelanggan yang datang ke kedai HidayahAbamHamzah miliknya di Medan Selera Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB), Jalan Tebedu, Sabak Bernam esok. Ia bagi memenuhi niat dibuat ke atas suaminya yang meninggal dunia pada 10 Februari, tahun lalu.

Klik untuk gambar besarAbam meninggal dunia di rumahnya, tahun lalu selepas dua hari mengalami demam. Arwah meninggalkan balu dan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey, kini berusia setahun tujuh bulan.

"Alhamdulillah, Allah ada. Walaupun terlalu banyak liku dan cabaran hidup saya sepanjang setahun selepas ketiadaan arwah, semuanya Allah permudahkan. Terima kasih kepada mak, abah dan keluarga.

"Selain itu, pada semua yang sentiasa menyokong saya, memberi kata-kata semangat, selalu mendoakan yang baik-baik untuk saya dan anak, termasuk buat arwah suami. Semoga segala doa yang baik-baik daripada kamu semua, berbalik pada kalian semua juga,' ujarnya dipetik sebagai berkata.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: