15 April 2021

A. AIDA TERIMA SUNTIKAN VAKSIN COVID-19, 'PFIZER': "TIDAK ADA APA PERLU DITAKUTKAN"Sebelum ini, pelakon dan anggota kumpulan Elite iaitu Sasha Saidin bersama suaminya, Sirhan Wahab menerima suntikan vaksin Covid-19 buat kali kedua di Emirates Field Hospital, Dubai, Emiriah Arab Bersatu (UAE), pada Januari lalu. Menurut Sasha, mereka menerima suntikan vaksin Sinopharm yang kedua itu selepas 21 hari mengambil suntikan pertama.

Terkini, penerbit terkenal, Datuk A. Aida pula menjadi artis tempatan pertama di negara ini menerima suntikan vaksin Pfizer-BioNTech yang dijalankan di Dewan Sri Seroja, di sini, hari ini.

Aida atau nama sebenarnya Zaidah Awang, 51, menerima suntikan itu menerusi keanggotaannya dalam pasukan Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) yang berpangkat Kolonel Bersekutu.

Klik untuk gambar besar"Apabila nama tersenarai untuk mendapat suntikan vaksin hari ini, saya okay dan tidak ada apa perlu ditakutkan. Bagi saya, takut itu subjektif dan setiap orang berbeza pandangan.

"Malah kalau ada fikir apabila kena vaksin nanti akan mati, apa boleh dicakap adalah mati itu memang pasti dan bila-bila saja. Tak perlu suntik pun kalau sudah ajal akan mati juga. Cumanya, apabila kita mengambil suntikan vaksin sekurang-kurangnya dapat meningkatkan imunisasi badan kita," katanya.www.myartis.com / Sumber & foto: Harian Metro & Instagram A. Aida

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: