30 April 2021

SAKINAH KINI DI SWEDEN: "NAK KATA RINDU MALAYSIA TAK ADA LAH SANGAT... CUMA RINDU ANAK""Alhamdulilah, semuanya baik-baik sahaja di sini. Tak ada apa yang beza pun sangat, cuma sekarang rasa lebih tenang. Rasa selesa. Pada masa sama, rutin berpuasa saya di sini sama juga kalau di Malaysia, tak ada beza sangat.

"Tapi agak susah untuk cari makanan seperti di negara sendiri. Sekarang ni pun dah mula rindu nak makan rendang," kata pelakon Sharifah Sakinah yang memaklumkan dirinya kini telah selamat dan menjalani kehidupan baru di Sweden.

Sakinah atau nama sebenarnya, Sharifah Nurul Sakinah binti Syed Abu Bakar Al-Khaired,31, ketika dihubungi memaklumkan, kehidupannya kini bertambah lebih baik. Malah dia kini masih dalam fasa menyesuaikan diri di negara berkenaan.

Klik untuk gambar besar

Dalam pada itu, bintang drama bersiri 'Girlfriend Aku Dari Neraka' ini turut menyatakan rasa rindu terhadap anaknya, Anais Adha yang kini dibawah jagaan bekas suami, Aliff Adha.

"Nak kata rindu Malaysia tu tak ada lah sangat, cuma rindu dekat anak sahaja," tuturnya Sakinah yang mengikat tali pertunangan dengan jejaka pilihan yang juga warga Sweden, Michael Hansen.

Untuk makluman, Sakinah pernah mendirikan rumah tangga dengan juruterbang, Aliff Adha pada 28 Mac 2015 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Anais Adha berusia 4 tahun. Bagaimanapun, Sakinah memaklumkan rumah tangganya bersama suami telah berakhir pada Mei tahun lalu.www.myartis.com / Foto: Instagram Sharifah Sakinah

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: