14 April 2021

"TIADA REZEKI PELUK CIUM DIA..." - FARALYNA REDA HASRAT TIMANG 'BABY BOY' TAK KESAMPAIAN"Dari awal tahun, ramai tegur dan tanya mana bonda (Faralyna). Kenapa lama tak update IG. Mana IGStory bonda. Inilah sebabnya. Alhamdulillah diberi lagi rezeki untuk mengandung kali ketiga.

"Selama mengandungkan yang teristimewa ni, bonda dengan phone bertukar status, jadi love-hate relationship, sorry. Namun, sekali pun Dia (Allah) beri rezeki, bila-bila masa juga Dia boleh ambil kembali.

"Tiada rezeki bonda ayah untuk peluk cium dia, tapi rezeki kami merasa gembira dan teruja bila tahu, kami akan dapat baby boy!" demikian kongsi pelakon Faralyna Idris yang memaklumkan berita sedih dimana dia disahkan mengalami keguguran ketika kandungan berusia empat bulan.

Dalam pada itu, Faralyna yang mengalami keguguran pada pembukaan Ramadan itu memberitahu dia tetap bersyukur kerana Allah memberi rezeki bayi lelaki untuk dia dan suami biarpun hanya sekejap sahaja.

Klik untuk gambar besarPelakon berusia 30 tahun itu berkongsi perkara tersebut dengan memuat naik momen sepanjang kehamilannya di laman Instagram miliknya pada Selasa.

Rata-rata netizen serta rakan selebriti turut mengucapkan takziah dan mendoakan agar Faralyna serta keluarganya kuat menghadapi dugaan itu.

Dalam pada itu, pelakon drama siri 'Cinta Koko Coklat' ini melahirkan rasa syukur dengan kehadiran bayinya yang dianggap sangat istimewa walaupun hanya dipinjamkan sebentar kepada keluarganya.

Faralyna turut berterima kasih kepada semua yang sentiasa mendoakan keadaannya dan menganggap sambutan bulan Ramadan cukup bermakna bersama arwah anaknya yang diberi nama Muhammad Farid."Terima kasih, Ya Allah. Telah kau gembirakan hati kami dengan kehadiran yang teristimewa ini. Telah kau pinjamkan dia sekejap pada keluarga kami. Empat bulan yang penuh makna.

"Kepada yang tahu bonda pregnant, terima kasih kerana sentiasa doakan untuk bonda. Sentiasa cakap yang baik-baik pada bonda. Salam Ramadhan buat semua.

"Ini detik permulaan menyambut bulan yang mulia, bulan Ramadhan tahun ni untuk keluarga kami. Paling istimewa, bersama yang teristimewa, Muhammad Farid Muhammad Fikri," ujarnya.

Untuk makluman, Faralyna mendirikan rumah tangga dengan Muhammad Fikri Abdullah pada Disember 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata perempuan bernama Fira Anggun dan Fira Ayu.www.myartis.com / Sumber & foto: Harian Metro & Instagram Faralyna Idris

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: