04 June 2021

SERTAI TABLIGH - FAIZAL ISMAIL BERSYUKUR DAPAT JAWAPAN DARI ALLAH"Dalam masa 3 hari tu, saya seolah-olah dapat jawapan daripada Allah SWT. Sebenarnya apa yang kedudukan saya sebagai hambaNya. Saya rasa saya dah jauh daripada Dia, jauh sangat-sangat dan keduniaan yang saya kejar terlampau sangat.

"Saya telah tinggalkan semua yang patut saya buat sebagai Hamba Allah SWT'," demikianlah kata bekas penyampai radio, Faizal Ismail atau lebih dikenali sebagai FBI yang sesal dengan kehidupan yang lalu dan bersyukur kerana mendapat jawapan dari Allah selepas menyertai tabligh.

Berkongsi cerita, Faizal mendedahkan sebelum ini dia pernah mengalami kemurungan dan gangguan tidur yang agak lama. Bingung dengan apa yang berlaku, Faizal cuba mencari jawapan dan penyelesaian sehingga bertemu dengan seorang ustaz.

"Pada mulanya saya mendapat gangguan tidur yang agak lama. Saya jadi resah gelisah dan boleh dikatakan kemurungan. Saya tak percaya saya berada dalam keadaan depression sedangkan saya rasa saya seorang yang ceria.

"Untuk mencari solusi ini, saya cuba rujuk pada seorang ustaz dan dia beritahu ia salah satu ujian dariNya kerana Dia hendak beri saya sesuatu. Saya berguru dengan ustaz tersebut akhirnya saya bertemu jawapan dan kemudian saya membuat keputusan untuk menyertai tabligh," kongsi Faizal yang berkongsi kisahnya itu menerusi segmen Kisah Inspirasi oleh Zayan bersama penyampai radio Mawi dan Anas.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: