26 June 2021

"SUAP ANAK SALAH, 'GIRLFRIEND BOYFRIEND' BERSUAP-SUAP 'SWEET' PULA YA?" - JASMIN HAMID"Saya suap anak saya, bukan anak orang lain atau suami orang. Suap anak salah, tapi bila tengok 'girlfriend boyfriend' bersuap-suap, 'sweet' pula ya? Kalau tak suka jangan tengok. Walaupun anak-anak saya sudah beruban pun nanti, saya tetap akan suapkan mereka selagi saya sihat.

"Saya tetap akan peluk cium mereka," kata pelakon Jasmin Hamid, 46,yang pelik dengan segelintir pihak yang menyifatkan tindakan dia menyuap makanan ke mulut anak lelakinya yang berusia 20 tahun, Ian Haziq sebagai menggelikan.

"Ciuman dan belaian seorang ibu. Anak-anak saya sedikit pun tak malu dan tak rasa kekok bila saya suap dan cium mereka walaupun depan orang. Keluarga kami sudah diajar untuk saling sayang-menyayangi antara satu sama lain mengikut batasan.

Klik untuk gambar besar"Saya sendiri sudah tak dapat lagi rasa suapan dan ciuman daripada ibu bapa saya. Rindu yang amat. Ajarkan anak-anak kita erti kasih sayang pada ibu bapa dan adik-beradik.

"Sedih tengok ramai keluarga yang berpecah-belah sebab dari kecil, keluarga tak pupuk rasa kasih sayang dan hormat-menghormati antara anak-beranak. Bila sudah besar, semua buat hal masing-masing," ujar pelakon drama 'Cukup Derita Itu' berkenaan yang mengakui sudah menjadi tanggungjawab ibu bapa untuk mengajar erti kasih sayang.
         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: