06 June 2021

TAKUT JARUM, AEDY ASYRAF AKHIRNYA TERIMA SUNTIKAN VAKSIN: "ANTIVAXX YANG TUMPAS..."Pelakon Aedy Asyraf menerusi muat naik di laman Instagram miliknya baru-baru ini telah mendedahkan dirinya telah pun selesai menerima suntikan vaksin dos pertama pada Ahad.

Jelas Aedy, meskipun pada awalnya dia berasa amat berat hati untuk menjalani proses tersebut, namun dia akhirnya memutuskan untuk mengubah fikirannya itu.

Malah, pelakon drama 'Pemuja Kubur' itu juga dilihat ada berkongsi sebuah video yang memaparkan dirinya sedang menerima suntikan vaksin.

Dikesempatan itu juga, Aedy turut menyeru kepada semua pihak yang mempunyai masalah sama sepertinya untuk mengetepikan perasaan fobia dan tunaikan tanggungjawab mereka sebagai rakyat yang perihatin.

Klik untuk gambar besarKatanya lagi, dia sebenarnya bukanlah takut dengan kesan sampingan yang bakal dialaminya selepas divaksin sebaliknya Aedy mendedahkan dia sememangnya fobia dengan jarum.

"Antivaxx yang tumpas. Aku antivax bukan sebab apa pun sebenarnya, sebab takut jarum je. But yang penting aku dah tunaikan tanggungjawab aku.

"Kepada yang takut jarum jugak tu aku paham perasaan korang, but dont worry, jarum dia pakai tu halus je gang, tak rasa pun," tulisnya.Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen dan rakan artis terhibur melihat perkongsian tersebut selain turut memuji usaha Aedy yang sanggup melawan perasaan fobianya itu.

"Saya takut jarum juga. Tape lepas tengok Aedy cucuk terus berani. - "Rupanya scene nak cucuk jarum dalam Projek: Anchor SPM tu takut real la.

"Kawan saya nak cucuk vaksin sebab dia tengok video ni. Bagus la Aedy ni tunjuk contoh yang baik," antara komen-komen yang ditinggalkan di Instagram.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: