19 July 2021

DITAMATKAN KONTRAK - FIZIE & MARK ADAM UCAP SELAMAT TINGGAL HOT FMTiada lagi suara Fizie dan Mark Adam di radio Hot FM... Ini kerana kontrak perkhidmatan mereka ditamatkan berkuat kuasa pada Selasa. Justeru pada pagi Isnin merupakan kali terakhir kedua-dua dua penyampai radio Hot FM ini bersiaran selepas digandingkan bersama menerusi slot Geng Pagi Hot.

Menganggap rezekinya bersama stesen berkenaan sekadar untuk tempoh enam bulan, Mark akui dia sedih dan terkilan kerana sudah mula selesa dengan kerjaya sebagai penyampai radio.

"Saya dapat surat pada Jumaat lalu, kontrak saya sebenarnya untuk tempoh dua tahun... tapi mungkin pihak pengurusan baharu ada plan mereka tersendiri.

"Saya akui sedih dan terkilan sebab baru sahaja nak belajar dalam bidang penyiaran radio dah jadi macam begini, tapi tidak mengapa mungkin rezeki setakat ini sahaja.

Klik untuk gambar besar"Saya akan kembali fokus kepada Suara Academy dan bidang lakonan serta tidak menolak sekiranya dapat tawaran daripada mana-mana stesen radio selepas ini," katanya.

Sementara itu, Fizie atau nama sebenarnya, Muhammad Hafizie Roslan, 33, turut bersedih apabila terpaksa meninggalkan Hot FM selepas hampir 10 tahun.

"Saya ditamatkan perkhidmatan atas persetujuan bersama, ikutkan kontrak saya akan habis pada Januari tahun hadapan. Saya akui sedih sebab Hot FM dah jadi sebahagian daripada hidup saya... 10 tahun saya abadikan diri di situ.

"Kita perlu korbankan sesuatu untuk buat sesuatu yang lain. Lepas ini saya akan fokus kepada perniagaan pembinaan yang saya usahakan selama ini," ujarnya.Fizie juga melihat peluang ini sebagai satu 'penebusan' untuknya agar dapat meluangkan masa bersama anak-anaknya memandangkan sebelum ini dia terlalu sibuk dengan kerja.

"Sebelum ini memang saya asyik bekerja, kadang tak lekat di rumah... mungkin ini peluang yang Tuhan hantar untuk saya lebihkan banyak masa bersama dengan anak-anak.

"Saya pun tak tahu esok bangun tidur macam mana rasanya... sebab sebelum ini dah terbiasa bangun pagi terus bergerak ke studio," jelasnya lagi.

Mark, Fizie dan pelakon Riena Diana digandingkan sebagai penyampai untuk slot Geng Pagi Hot sejak Februari lalu. Trio tersebut ke udara pada setiap Isnin hingga Jumaat, pukul 6 hingga 10 pagi.


         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: