15 July 2021

LANA NODIN PERTAHANKAN RITA RUDAINI ISU VAKSIN: "KUBUR MASING-MASING...""Kalau orang bagi pandangan berbeza kata antivax kalau bagi sependapat then korang ke bayar duit api rumah kalau orang tu sakit? So kubur masing-masing biar masing-masing bagi pendapat. Oksigen pun kita dapat free, freeworld jadi biar la Rita nak post apa pun bukan hampa bayar internet phone dia rasa video dia post ni menghasut ramai lagi post video ni..," itulah kata pelakon Lana Nodin.

Lana baru-baru ini tampil meminta netizen agar bertenang dan tidak keterlaluan dalam mengecam rakan artis, pelakon Rita Rudaini gara-gara kenyataan pendapatnya yang berbeza mengenai vaksin COVID-19.

Ujar Lana, masyarakat harus fokus pada isu utama negara pada ketika ini iaitu masalah ekonomi serta kebajikan rakyat yang semakin meruncing semenjak pandemik ini melanda dunia.

Kata Lana lagi, orang ramai yang sudah divaksin tidak perlu gentar dengan orang yang tidak mengambil vaksin dan setiap individu mempunyai pendapat mereka yang tersendiri mengenai isu vaksin ini.

Klik untuk gambar besarPelakon drama 'Aku Yang Kau Gelar Isteri' ini turut beranggapan bahawa orang yang enggan menerima vaksin ini mungkin masih berasa was-was dan menunggu penawar yang sudah diluluskan oleh pihak berwajib.

Terdahulu, Rita ada memuat naik video mengenai seorang doktor dipercayai professoe yang bercakap mengenai sejenis ubat antiparasit bernama Ivermectin.

KKM sebelum ini dilaporkan tidak menolak kemungkinan meluluskan penggunaan Ivermectin bagi merawat pesakit COVID-19 jika terdapat bukti kukuh dalam menjelaskan keberkesanannya.

Sejak beberapa hari lalu, nama Rita menjadi perbualan hangat serta mangsa kecaman netizen apabila dia mempersoalkan keperluan membawa orang tua untuk mendapatkan vaksin kerana risiko tinggi terdedah kepada wabak itu.


         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: