24 July 2021

NETIZEN KUTUK RAMBUT ANAKNYA MACAM JAGUNG - SHANDY AULIA TAK JADI SAMANSebelum ini, pelakon Indonesia iaitu Shandy Aulia meluahkan rasa sakit hati dan marah apabila seorang netizen melontarkan komen terhadap anak perempuannya baru-baru ini.

Netizen berkenaan merupakan seorang jururawat itu telah mengatakan anaknya yang belum masuk usia dua tahun itu sebagai kekurangan gizi dan hal itu boleh dilihat daripada pertumbuhan rambutnya yang terbantut seperti jagung. Shandy juga didakwa tidak pandai menjaga anak.

Tak puas hati dengan komen yang disifatkan sebagai keterlaluan, Shandy 'memasang' lebih 30 orang peguam yang diketuai oleh peguam selebriti terkenal, Hotman Paris untuk mengambil tindakan saman terhadap wanita itu.

Namun khabar terbaru, Shandy dikatakan telah menarik balik saman terhadap wanita tersebut setelah mereka bertemu. Perkara itu disahkan oleh Hotman Paris, seperti dilaporkan oleh Detik.com.

Menurut peguam yang juga hos sensasi itu, wanita tersebut telah datang bertemu Shandy dan meminta maaf di atas perbuatan yang dilakukan.

"Wanita itu sudah datang minta maaf dan Shandy tidak akan membawa dia ke muka pengadilan, kecuali dia kembali mengulangi perbuatannya," kata Hotman Paris.

Hotman Paris juga menasihatkan Shandy agar lebih santai menerima komen nakal atau negatif daripada netizen. Hal itu kerana sebagai seorang public figure, hal-hal atau penghinaan dianggap sudah bukan tabu lagi. Kalimat-kalimat tak menyenangkan dari warganet diharapkan Hotman Paris tak lagi diambil hati oleh Shandy Aulia.

"Saya sudah bilang sama Shandy Aulia 'udah lah kalau kita orang terkenal, biasalah orang biasa, netizen itu kalimat-kalimat yang menyakitkan hati," biarkan saja," jelas Hotman Paris.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: