02 August 2021

ELFIRA LOY KENA KECAM DEK RISAU TAK DAPAT SAMBUT BIRTHDAY ANAK"Sampai Disember? Dead (matilah). Okey, tiada sambutan hari lahir untuk Rayyan. Batal semuanya," tulis pelakon Elfira Loy menerusi muat naik di InstaStory miliknya.

Menerusi satu perkongsian di Insta Story, Elfira berkongsikan Penguatkuasaan Perintah Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit yang dilanjutkan sehingga 31 Disember 2021.

Memikirkan mengenai sambutan hari lahir anaknya pada Oktober depan mungkin terpaksa dibatalkan berikutan aktiviti keramaian tidak dibenarkan.

Bagaimanapun, perkongsian Elfira tersebut mendapat pelbagai reaksi netizen di Twitter yang mengecam pelakon itu yang lebih memikirkan sambutan hari lahirnya anaknya, Muhamad Rayyan Khalaf, disaat ramai yang tertekan apabila terjejas pendapatan susulan pandemik Covid-19.

Klik untuk gambar besarIsteri kepada Faris Khairol Anuar itu disifatkan tidak prihatin dengan situasi semasa apatah lagi ketika ini ramai yang tiada sumber pendapatan.

"Orang lain risau tiada sumber pendapatan, tiada duit nak makan minum nak teruskan kehidupan. Dia risau tak boleh sambut hari ulang tahun anak. Oh, jadi artis seperti Elfira Loy, artis T20 tak laku dia mungkin fikir dunia ini tentang dirinya sahaja," kata seorang nerizen.

Dalam pada itu, Eflira turut dikecam apabila mempersoalkan tentang protes #Lawan di Dataran Merdeka pada Sabtu lalu. Elfira berkata individu yang menyertai protes seolah dibenarkan merentas daerah atau negeri. Malah, Elfira turut memberi komen sindiran mungkin semua yang terlibat datang dari kawasan tersebut.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: