10 September 2021

ADA HYPERTENSION & PENDARAHAN VAGINA - IEDA MOIN DINASIHAT DOKTOR TANGGUH VAKSINDisebabkan masalah kesihatan yang dialami, pelakon Ieda Moin memberitahu dia sendiri masih belum menerima suntikan vaksin. Dalam masa sama, Ieda berharap agar tidak wujud amalan berpuak-puak dalam industri kreatif hanya disebabkan status vaksinasi seseorang.

Akui Ieda atau nama sebenar Siti Haida Abd Moin, dia sendiri masih belum menerima suntikan vaksin disebabkan masalah kesihatan yang dialaminya.

"Janganlah fasal vaksin ni kita bergaduh-gaduh, industri kita ni kecil dan mana-mana kita pusing kita jumpa. Jangan ada perasan untuk berpuak-puak dan menunding jari sesama sendiri.

Klik untuk gambar besar"Saya ada hypertension yang tinggi dan ada masalah dengan pendarahan vagina yang teruk baru-baru ini. Saya dinasihatkan untuk rehat dulu bagi badan okay dan baru vaksin," ujarnya.

Tambah pelakon 'Kampung Latah Kena Kuarantin' ini, isu status vaksin adalah sensitif bagi sesetengah individu yang berdepan isu kesihatan selain ia adalah pilihan setiap individu.

"Pendapat saya sendiri, kita tidak boleh menunding jari sebab vaksin adalah pilihan dan bila ada isu timbul, kami akan rasa susah dan risau. Kita tidak boleh nak judge sebab kita tidak tahu situasi yang sebenarnya dan janganlah kita berbalah fasal vaksin," katanya.         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: