27 September 2021

"BUKAN KAMI MENCARI AIB..."- FIRDAUS WONG BERSUMPAH TIADA HASAD DENGKI"Saya boleh berkata Wallahi bahawa apa yang dilakukan ini adalah apabila mangsa datang kepada kami. Bukan kami mencari aib, tetapi mangsa berkongsi kepada kami untuk mencari kekuatan.

"Mereka dihina dan dikritik oleh netizen dan mereka tampil mencari kekuatan," itulah jelas pendakwah bebas, Ustaz Firdaus Wong Wai Hung yang bersumpah atas nama Tuhan beliau tidak memiliki sebarang masalah peribadi dengan seorang pendakwah lain yang kini disiasat berhubung kes video dan mesej lucah.

Beliau yang juga pengasas pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Multiracial Reverted Muslim (MRM) berkata, dirinya tiada hasad dengki atau dendam terhadap pendakwah yang disiasat tersebut.

Terdahulu, Firdaus Wong berkata, beliau pernah memuji pendakwah terbabit pada Januari 2019 ekoran kerja-kerja kebajikan yang individu itu lakukan, malah tidak pernah mengkritiknya.

Klik untuk gambar besarMenurutnya, beliau namun secara peribadi tidak mengenali pendakwah berkenaan dan hanya mengenalinya menerusi gerak kerjanya yang ditampilkan di media sosial.

Bagaimanapun, katanya, sebagai muslim Allah menyuruh umatnya bersikap adil, melaksanakan amal maaruf nahi mungkar dan membantu mangsa yang dizalimi.

Justeru, katanya, mereka yang menuduh beliau memiliki hasad dengki terhadap pendakwah terbabit tidak mengikuti perkembangan MRM yang ditubuhkan sejak lebih tujuh tahun lalu.

Katanya, sepanjang tempoh itu NGO tersebut telah banyak melakukan pendedahan demi pendedahan daripada isu pengganas Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE) sehingga kepada kultus ajaran sesat.


KLIK VIDEO DIBAWAH INI UNTUK TONTON (MINIT KE 3.03-16.24)

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: