29 September 2021

"BUKTIKAN BUKAN CONTENT... KAHWIN DSV, BARULAH SAYA MINTA MAAF" - DANIAL"Saya hanya akan mohon maaf kepada Iqbal selepas dia buktikan apa yang dia buat itu bukan semata-mata content untuk marketing busines dia. Kalau betul dia kahwin dengan DSV, barulah saya akan minta maaf. Sebab saya rasa seluruh rakyat Malaysia tahu yang kisah mereka ini hanya untuk content saja.

"Tak perlulah berlakon... sudah-sudah la tu. Kita hidup di zaman 2021, jadi jangan anggap semua orang tak tahu," ujar pelawak Danial Zaini yang tidak berasa perlu membuat permohonan maaf apabila menjadikan kisah kekecewaan usahawan Ahmad Iqbal sebagai bahan parodi di program MeleTOP.

Danial atau nama sebenarnya Muhamad Danial Mohd Zaini berkata, dia hanya akan bertindak demikian sekiranya usahawan itu membuktikan hasrat berkahwin dengan jutawan kosmetik Datuk Seri Vida (DSV) bukan gimik bagi melariskan jualan mereka.

Danial berkata demikian bagi mengulas luahan bekas pembantu peribadi (PA) Ahmad Iqbal, 27, yang tersinggung dengan tindakan segelintir pihak mempersendakan niatnya mengahwini DSV.

Klik untuk gambar besarKata Iqbal, banyak content di media sosial termasuklah program televisyen menggunakan kontroversinya itu sebagai bahan hiburan dan jenaka. Malah, program hiburan MeleTOP juga tidak ketinggalan menyiarkan video parodi berkaitan kontroversi mereka.

Menerusi video itu, Catriona Ross, Jihan Muse dan Danial Zaini dilihat melakonkan semula sebahagian aksi yang dimuat naik oleh Iqbal di Instagram sebelum ini.

Susulan luahan Iqbal itu, Catriona Ross tampil memohon maaf namun menafikan tuduhan usahawan itu bahawa dirinya melakukan video tersebut disebabkan tawaran lumayan.

Sementara itu, Danial berkata, dia hanya menjalankan tanggungjawab sebagai pelakon, malah mereka tidak menyebut nama mana-mana individu dalam video berkenaan.

"Soal parodi MeleTOP tu bagi saya, sudah menjadi tanggungjawab saya sebagai seorang pelakon untuk menjalankan tugas seperti yang diarahkan.

"Lagipun dalam parodi itu kami tidak menyebut nama mana-mana individu dan jalan cerita pun berbeza. Tapi kalau dia terasa, itu terpulang kepada dia. Apa yang saya dan rakan lain buat hanya jalankan kerja sebagai pelakon sahaja," jelasnya.


         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: