23 September 2021

PU SYED DIHENTAM DESAK EBIT LEW BUKA MULUT: "ADE AMBE TAKUT, KECAMLAH SELAGI BOLEH""Kena kecam doh ambe (saya). Tokleh (tak boleh) usik langsung. Kuat 'back up'. Cuma ambe nak kena kabo satu benda, tentang ambe, kot terlupa, #AdeAmbeTakut (ada saya takut).

"Kecamlah selagi boleh. Sebab masing-masing ada jari-jemari untuk menaip. Kelak di akhirat hanya kita dan Allah sahaja berhadapan untuk dihitung dan dihisab," itulah tulis PU Syed berkata dia tidak takut dengan kecaman dilemparkan terhadap dirinya kerana setiap manusia boleh menulis apa sahaja namun percaya di akhirat kelak hanya Allah yang berkuasa.

PU Syed baru-baru ini telah menerima kecaman dek kerana mengeluarkan kenyataan mendesak pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew membuka mulut bagi menafikan segala dakwaan panas terpalit dirinya ketika ini.

Memuat naik status di Facebook miliknya, PU Syed bagaimanapun berkata, dia tidak takut dengan kecaman dilemparkan terhadap dirinya kerana setiap manusia boleh menulis apa sahaja namun percaya di akhirat kelak hanya Allah yang berkuasa.

Klik untuk gambar besarSemalam, PU Syed memuat naik status meminta Ebit Lew berhenti mendiamkan diri dan melakukan sesuatu mengenai segala dakwaan yang hangat diperkatakan di media sosial.

"Pendedahan demi pendedahan yang berani telah dibuat terhadap UEL (Ustaz Ebit Lew). Maka, saya minta UEL agar tampil ke hadapan dengan menafikan atau menyaman mereka yang anda anggap sebagai fitnah.

"Walaupun kes ini masih dalam siasatan polis, masyarakat khasnya followers (pengikut) anda perlu diberi pencerahan setuntasnya (tentang isu ‘panas’ yang sedang terpalit ini)," katanya.

Menerusi entri itu, PU Syed berkata dia sebolehnya enggan percaya dengan segala fitnah berkenaan namun melihatkan ramai mangsa tampil membuat laporan polis, kepercayaannya semakin mengendur.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: