12 September 2021

"DIA MASIH DALAM 'KHURUJ' LAGI..."- PENGURUS ANUAR ZAIN"Alhamdulillah. Apa-apa pun, kita tunggu sehingga Anuar selesai. Sekarang dia masih dalam 'khuruj' (meluangkan masa belajar ilmu agama) lagi. Saya pun tidak menghubunginya kerana menghormati masa dia untuk belajar.

"Bagaimanapun, Alhamdulillah dan terima kasih kepada semua pihak yang mendoakan Anuar," itulah kata pengurus penyanyi Anuar Zain, Nana Ahmad ketika dihubungi dimana dia sama sekali tidak menafikan video tular itu yang difahamkan penghibur terbabit sekarang dalam proses belajar mendalami ilmu agama.

Penyanyi terkenal yang berusia 51 tahun itu menjadi perhatian netizen di media sosial apabila dia difahamkan kini menyertai jemaah tabligh selepas tular videonya bersama pengacara dan pelawak Nabil Ahmad bersarapan pagi di sebuah masjid di Selangor.

Klik untuk gambar besarBerdasarkan video dari Tik Tok yang turut dikongsikan pemilik akuan Facebook dikenali Mohd Nazri Ahmad dengan kapsyen 'hidayah milik Allah' itu begitu menarik perhatian ramai.

Dalam video berkenaan, Anuar yang memakai jubah berwarna biru dan berkopiah dilihat sedang menuang teh tarik ke dalam beberapa gelas sambil menyanyikan lagu popularnya, 'Lelaki Ini' dengan cukup ceria. Malah, nyanyiannya itu sebagai memenuhi permintaan Nabil yang sedang bersarapan pagi dengan ahli jemaah tabligh lain.

Nana berkata Anuar pasti sedia memberi kerjasama untuk penjelasan sebenar dia menyertai kumpulan tabligh itu dan keluar berdakwah sebaik selesai proses mendalami ilmu agamanya nanti.
         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: