02 October 2021

DAKWA KENA SIHIR - USTAZ KAZIM ELIAS TUNJUK KAKI BENGKAK, UNSUR-UNSUR MISTIK"Ketika saya datang menziarahi Khamis lepas, beliau (Ustaz Kazim) telah menunjukkan beberapa keping gambar yang sepertinya ada unsur-unsur mistik ditemui di jalan yang menjadi kebiasaannya lalu di situ.

"Maka kami tidak menolak kemungkinan unsur (mistik) itu ada berdasarkan keadaan beliau, kami telah melakukan usaha cara perubatan Islam untuk merawatinya. Jika benar berlaku unsur-unsur sihir ini, kami amat sedih dan kecewa kerana masih ada orang tergamak melakukannya.

"Sekiranya ada mana-mana individu yang tidak berpuas hati, eloklah datang berbincang dengan cara baik," jelas Datuk Mohd Najmuddin Elias yang memaklumkan adiknya, Mohd Kazim atau lebih dikenali sebagai Datuk Ustaz Kazim Elias, menderita bengkak kaki sejak dua minggu lalu hingga menyukarkannya untuk berjalan.

Klik untuk gambar besarKeluarga Ustaz Kazim tidak menolak dakwaan kesakitan yang dialami pendakwah terkenal itu ketika ini akibat terkena sihir. Menurut Najmuddin, pakar perubatan yang ditemui bagi tujuan rawatan tidak dapat mengesan punca penyakit terbabit.

Beliau berkata, keadaan Ustaz Kazim ketika ini adalah stabil, tetapi masih memerlukan rawatan susulan di hospital. Katanya, orang ramai diharap terus mendoakan kesihatan Ustaz Kazim kembali pulih dan dijauhi daripada perkara-perkara tidak diingini.Sementara itu, menerusi perkongsian video 'live' di Facebook pada Khamis, Ustaz Kazim menunjukkan gambar kotak berisi objek yang ditemui di pusat pengajiannya. Katanya, kotak itu berisi abu dan dalam abu berkenaan terdapat gambarnya yang dibakar, dijumpai di laluan tempatnya mengajar di Pusat Pendidikan al-Barakah di Manjoi.

"Saya tunjukkan sebagai satu pengajaran, kadang-kadang kita pun tak tau apa benda. Cuma kita pandang baik pada ALLAH SWT, ALLAH bagi ini nak naikkan darjat, nak hapuskan dosa kita. Insya-ALLAH, ALLAH maha mengetahui," kongsinya sambil memberitahu, kesakitan yang ditanggung tidak menghalang untuk terus mengajar dan mengadakan ceramah.

Ustaz Kazim turut berkongsi keadaannya dirinya yang tidak dapat berjalan disebabkan bengkak kaki dan terpaksa menggunakan topang ketiak sebagai sokongan untuk berjalan. Sakit kaki itu juga menyebabkan beliau terpaksa bersolat menggunakan kerusi roda.
         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: