15 October 2021

DATUK SERI VIDA AMBIL PELUANG RENTAS NEGERI ZIARAH PUSARA ANAK-ANAK"Sewaktu itu mereka 10 tahun dan 11 tahun, dah 8 tahun mereka takde, dan mereka dikebumikan dalam satu liang lahad. Jadi, inilah rentas negeri pertama saya. Anak saya sangat hebat, dua-dua orang ni ahli syurga tertinggi Muhammad Eddie Zuhdie, Muhammad Edrie Zikri.

"Pemergian mereka umpama saya pun turut ‘pergi’. Tiga bulan saya gagah bangkit melawan kesakitan kehilangan orang yang tersayang yang pergi tak kembali. Anak-anak syurga saya ini sedang menunggu saya di sana untuk kembali bersatu.

"Tunggu mama dan doakan mama," demikian kata jutawan kosmetik, Datuk Seri Vida yang mengambil peluang kebenaran merentas negeri dengan menziarahi pusara dua orang anaknya iaitu Allahyarham Muhammad Eddie Zuhdie dan Muhammad Edrie Zikri.

Menerusi satu perkongsian, Vida berkata ini kali pertama dia menjejakkan kaki menziarahi pusara arwah anaknya sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

Klik untuk gambar besarVida turut mengenang jika kedua anaknya itu masih hidup sehingga ke hari ini, usia mereka sudah pun mencecah 20 tahun. Vida berkata masih segar di ingatan kejadian meragut dua putera kesayangannya itu, namun dia reda kerana anak-anaknya itu sedang menunggunya di syurga.

Terdahulu, Allahyarham Eddie dan Edrie dilaporkan meninggal dunia dalam sebuah kebakaran yang berlaku di rumah teres dua tingkat pada tahun 2013.

"Masih Segar Dalam Ingatan , Masih Terngiang & Terbayang Tentang Apa Yang Berlaku. Seandainya Mereka Masih Ada, Sekarang Dah Besar & Dewasa Lingkungan 20an

"8 TAHUN DAH BERLALU , ANAK ANAK SYURGA SAYA NI SEDANG MENUNGGU SAYA DI SANA UNTUK KEMBALI BERSATU.. TUNGGU MAMA & DOAKAN MAMA. AL-FATIHAH BUAT Anak sulung Saya, Muhammad Eddie Zuhdie Mohd. Amin dan anak kedua saya Muhammad Edrie Zikrie Mohd Amin," tulisnya.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: