04 October 2021

NAZRIEF DIDUGA LAGI - ANAK ADA JANGKITAN KUMAN DALAM DARAH SELEPAS POSITIF C-19Pelakon Nazrief Nazri telah diduga lagi apabila anak sulung, Noah yang berusia dua bulan terpaksa menerima rawatan di sebuah pusat perubatan di Shah Alam, Selangor akibat jangkitan kuman dalam darah. Nazrief berkata, Noah yang sebelum ini positif Covid-19 dimasukkan ke pusat perubatan itu sejak kelmarin selepas masih belum pulih dari demam panas.

"Tiga hari sebelum saya bawa dia ke hospital, saya dapatkan rawatan di klinik terlebih dahulu. Doktor memaklumkan demam yang dialami Noah mungkin disebabkan kesan akhir Covid-19 yang dialaminya. Bagaimanapun selepas membawanya ke hospital, doktor memaklumkan Noah mengalami jangkitan kuman dalam darah.

"Malah demam panasnya juga turun naik sehingga pernah mencecah 39.5 darjah selsius. Buat masa ini, keadaannya stabil cuma saya masih menunggu laporan beberapa ujian yang dilakukan. Setakat ini, saya dimaklumkan penyakit yang dialami tidak serius, cuma masih menanti jawapan punca jangkitan kuman dalam darah," katanya.

Nazrief yang mendirikan rumah tangga dengan Aziatul Aqma pada 15 November tahun lalu itu berkata, sebagai bapa dia sedih apabila tidak membawa anak lelakinya itu ke hospital terlebih dahulu.

Klik untuk gambar besar"Noah anak yang tak banyak ragam. Walaupun dia demam, dia kerap tidur dan tak macam bayi lain yang meragam kerana tidak selesa. Saya tak sangka Noah akan mengalami jangkitan kuman dalam darah dan perlu melalui semua ini.

"Sepatutnya saya terus bawanya ke hospital untuk menerima rawatan. Tapi itulah saya pun tak jangka perkara ini terjadi kerana saya ingatkan demam yang dialami kerana kesan sampingan Covid-19. Begitu juga dengan komen doktor di klinik," ujarnya.

Terdahulu, Noah yang dilahirkan pada 19 Julai lalu di sebuah perubatan swasta di Putrajaya disahkan positif Covid-19 pada 21 September lalu. Nazrief dan isterinya bagaimanapun disahkan negatif virus itu.

Nazrief bagaimanapun tidak mengetahui bagaimana anak sulungnya itu dijangkiti virus berbahaya itu. Menurutnya, dia tidak pernah membawa Noah keluar dari rumah kecuali ke hospital untuk melakukan pemeriksaan kesihatan bulanan.


         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: