24 November 2021

BABY SHIMA NAFI NAK TUKAR WARGANEGARA - AKUI LEBIH DIHARGAI DI INDONESIANama penyanyi dangdut, Baby Shima sejak kebelakangan ini sering terpalit kontroversi dan dikecam teruk. Dek kerana itu, Baby Shima mendedahkan dirinya mengalami tekanan dan perlu mengambil ubat penenang.

Terbaru, laporan berita dari Indonesia mendakwa kononnya penyanyi lagu 'Lalai' ini mahu berpindah ke negara seberang itu menambahkan lagi tekanan kepada Baby Shima.

Bagaimanapun, Baby Shima tampil menafikan dakwaan dia mahu menukar warganegara dan berkata kenyataan tersebut hanyalah salah faham kerana dia tidak pernah mengatakan sedemikian.

"Kecaman netizen mengenai berita itu membuatkan saya lagi deprasi…selalunya memang portal akan tulis headline macam itu walaupun tiada pun kenyataan saya mengatakan mahu pindah ke luar negara.

"Ya saya mengakui gembira berkarya di Indonesia kerana rasa lebih dihargai di sana tapi tak ada niat pun nak pindah kewarganegaraan.

Klik untuk gambar besar"Jangan risau, saya masih mencintai tanah air saya ini. Cuma saya ada beritahu tak sabar nak balik ke Indonesia secepatnya sebab banyak projek tergendala di sana, saya pun dah ada rumah di sana," katanya.

Dalam pada itu, Baby Shima mengakui layanan diterima dari netizen kedua-dua buah negara berbeza apabila peminat dari Indonesia lebih menghargainya hingga sanggup datang dari jauh untuk ke konsertnya.

"Boleh tengok dari komen YouTube, Instagram atau Facebook perbezaan netizen kedua-dua negara macam mana…kebanyakan mereka mendoakan saya, boleh nampak perbezaan tu.

"Semasa buat konsert di sana, peminat lebih menghargai, mereka sangguo datang dari jauh walaupun perjalanan mengambil masa berbelas jam," ujarnya lagi.         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: