11 November 2021

BANYAK KALI DIAJAK - BANDI AMUK SETUJU SERTAI GV8 LEPAS KHATAM AL-QURAN"Mereka tanya nak sertai atau tidak dan sering kali saya jawab tak boleh kerana banyak komitmen yang kena didahulukan. Dalam pada itu, saya juga belajar mengaji al-Quran dari peringkat asas dan sayang nak tangguhkan kerana rasa seronok.

"Alhamdulillah, pengajian sejak pertengahan 2017 dengan seorang ustaz ini sudah selesai pada Januari lalu apabila saya berjaya khatam," itulah kata penyanyi Bandi Amuk, 57, yang mengakui sudah beberapa kali diajak menyertai pertandingan nyanyian popular Gegar Vaganza.

Dia bagaimanapun menolak kerana terikat dengan beberapa komitmen lain dan tahun ini baru bersedia menyahut cabaran apabila bergelar peserta Gegar Vaganza musim kelapan (GV8) bermula 21 November ini.

Bandi atau nama sebenarnya Nasabandi Jumat berkata, dia merasakan tiada alasan lagi untuk menolak pelawaan Astro sekarang. Menurutnya, jika difikir secara logik tiada kepentingan untuk dia menyertai program ini kerana sudah mempunyai nama sendiri.

Klik untuk gambar besar"Saya dah bertekad ini penyertaan terakhir dalam program besar dan akan buat paling terbaik untuk kepuasan hati semua pihak. Diikutkan banyak aspek perlu diambil kira dalam pertandingan ini. Saya dah lama menyanyi dan kritikan itu sebenarnya okay daripada orang-orang lama.

"Kadang-kadang manusia ada ego sendiri. Di sini saya kena ada kekuatan untuk dengar semua pendapat untuk memperbaiki kelemahan saya. Tapi bila tengok Mus masuk, saya terfikir apa salahnya mencuba. Mus pun kata bila masuk ada benda baru yang saya boleh dapat. Tak dinafikan mental kena kuat.

"Pada umur begini memang tak nak kerja yang kena 'torture'. Pada saya ia benda-benda yang memang memenatkan. Namun, saya kena anggap sebagai cabaran. Bertanding berbeza dengan beraksi dalam konsert," ujarnya.

Dalam pada itu, Bandi berjanji akan menggunakan pengalamannya lebih 40 tahun untuk mencuri tumpuan peminat: "Mereka akan dapat tengok saya menyanyikan lagu dangdut, etnik dan apa-apa saja termasuk lagu-lagu Budak-Budak Baru Nak Up (BBNU) nanti. Doakan kesihatan saya okey agar saya dapat berikan persembahan yang sehabis baik," tuturnya.


         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: