18 December 2021

IQBAL NAFI TERLIBAT SINDIKET PENGUBAHAN WANG HARAM, PERNIAGAAN TRADING CRYPTO"Ini fitnah," kata usahawan dan penyanyi baharu, Iqbal Zulkefli yang tampil menafikan dakwaan terlibat dengan sindiket pengubahan wang haram (money laundering).

"Jangan kerana kerja keras saya tidak dipapar di media sosial, kalian memfitnah saya begini. Apa kalian tahu bagaimana saya berjuang? Mencari rezeki, sesekali saya tidak akan terlibat dalam sesuatu yang tidak halal. Atau jika ada, buktikan pada saya," tegasnya lagi.

Jelas Iqbal, segala aset yang dimilikinya hasil daripada kerja keras dan rezeki halal yang mungkin tidak dipertontonkan kepada khalayak ramai di media sosial. Malah, Iqbal juga menafikan dirinya terlibat dalam perniagaan trading crypto.

"Saya tidak pernah terlibat dalam bisnes trading crypto. Hanya bisnes jual beli secara cash sahaja setakat ini," jelasnya yang kini berada di Indonesia.

Klik untuk gambar besarDalam sesi soal jawab saya, Iqbal mengambil peluang menjawab beberapa soalan lain yang diajukan kepadanya mengenai kehidupan peribadi.

Kongsi Iqbal, dia kini memiliki tiga buah kereta memandangkan bukan seorang penggemar dunia permotoran. Iqbal juga memberitahu dia masih menginap di sebuah hotel mewah di Indonesia berharga RM800 sehari.

"Kalau mahu beli cuma satu atau dua sahaja lagi. Mercedez Sprinter dan Bentley Bentayga. Saya terpaksa tinggal di hotel supaya dapat kemas setiap hari dan lebih selamat," tambahnya.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: