20 December 2021

SITI NURHALIZA BIMBANG NASIB ORANG KAMPUNGNYA DI PAHANG



"Keadaan di Kuala Lipis, Pahang. Sukar nak saya gambarkan bagaimana keadaan ini tetapi inilah dugaan buat orang kampung saya, Januari lalu juga keadaannya begini. Keadaan jalan untuk pulang juga menyukarkan team saya untuk ke sana tetapi apa yang penting adalah, kami sedaya mampu akan membantu.

"Walaupun saya di Kuala Lumpur, terkekang dengan hal-hal di sini serta anak-anak saya juga tidak berapa sihat, tetapi hati saya pastinya ada di daerah Lipis," kata penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza Tarudin, 42, yang terkesan dengan paparan berita berkenaan musibah banjir yang berlaku di Kuala Lipis, Pahang.

Siti memberitahu, walaupun dia kini berada di Kuala Lumpur, namun hatinya tetap memikirkan nasib penduduk di kampung halamannya itu. Sementara itu, sekolah Siti juga merupakan salah satu kawasan yang terjejas akibat daripada banjir yang melanda negeri tersebut. Beliau turut memohon doa agar semua yang dilanda musibah banjir diberikan kekuatan untuk sama-sama mengharungi dugaan ini.

Klik untuk gambar besar



"Banyak kawasan terjejas, bukan hanya di bandar malah di kampung-kampung sekitar. Sekolah saya juga terjejas sama. Tidak kira di negeri mana, kawasan mana, semoga kita sama-sama dapat mengharungi ujian ini. Saya doakan agar kita semua diberikan kekuatan dan ketabahan," tambahnya lagi.

Sebelum ini, pada Ahad, Siti bersama suaminya Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa atau Datuk K turun padang meredah banjir di beberapa kawasan sekitar lembah Klang bagi menghulurkan bantuan kepada mangsa yang terjejas.



         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: