22 March 2022

ZUL ARIFFIN: "SAYA SUDAH BERI KERJASAMA PENUH KEPADA SKMM..."Dipanggil ke ibu pejabat Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), Cyberjaya, bagi memberikan kerjasama sepenuhnya untuk membantu siasatan berhubung isu babak panas dalam drama 'Perempuan Itu', pelakon Zul Ariffin tampil memaklumkan dia sudah pun selesai berurusan di suruhanjaya terbabit pada Selasa.


"Hari ini, Saya sudah memberi kerjasama penuh kepada pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) berhubung siasatan berkaitan penerbitan drama bertajuk 'Perempuan Itu'," tulisnya ringkas.

Terdahulu, menerusi laporan media pada Selasa, Menteri Komunikasi dan Multimedia, Tan Sri Annuar Musa memanggil pelakon lelaki terbabit dan akan disiasat mengikut Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia.

"Proses undang-undang berjalan. Pelakon, Zul Ariffin akan disiasat di bawah Seksyen 233 Akta KMM kerana 'posting' YouTube yang menyalahi undang undang," katanya menerusi Twitter beliau.

Nama Zul Ariffin menjadi panas selepas babak lakonannya mendukung pelakon baharu, Siti Hariesa untuk sebuah drama di televisyen baru-baru ini tular.

Hal itu telah mencetuskan pelbagai reaksi dalam kalangan netizen. Bagaimanapun, video yang bertujuan untuk promosi drama itu telah dipadamkan dari akaun media sosialnya.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: