06 June 2022

BELI RUMAH BANGLO RM5 JUTA - KAK KM BERSYUKUR DOA DIMAKBULKAN, MINTA NETIZEN SIBUK KECAM TUTUP IGUsahawan sensasi, Kak KM baru-baru ini ada berkongsi kegembiraan dimana di berjaya membeli sebuah rumah lot banglo. Namun begitu, Kak KM juga tidak terlepas daripada kecaman apabila dia dikatakan sengaja mempamerkan kemewahan di media sosial.


Kak KM atau nama sebenarnya Liana Rosli yang enggan ambil pusing dengan kecaman netizen ini berharap, apa yang dikongsi itu dapat memberikan inspirasi kepada orang ramai supaya berusaha lebih gigih dalam mencapai sesuatu impian.

"Syukur dengan rezeki yang diberikan. Tuhan mendengar doa saya selama ini. Kalau sentiasa berbuat baik pasti ada rezeki. Kalau ada yang tak suka tengok perkongsian saya itu, tutup sahaja media sosial.

"Sejujurnya saya kongsi bukan untuk menunjuk-nunjuk tetapi mahu beri inspirasi supaya orang lain turut berusaha lebih kuat lagi untuk memiliki apa yang dihajati.

"Lihatlah dari sudut positif. Bersainglah secara sihat untuk capai sasaran sendiri, bukan hanya sekadar kecam dan cakap kosong sahaja," tuturnya yang dipetik sebagai berkata kepada mStar.

Klik untuk gambar besarBagaikan tidak dapat lari daripada kecaman, anak kepada pelakon veteran Normah Damanhuri ini berkata, dia sudah lali dengan segala kata-kata buruk yang dilemparkan terhadapnya.

"Usahawan seperti saya ini memang selalu kena kecam. Tidak kisahlah apa orang hendak katakan, saya hanya lihat dari sudut positif. Semakin dikecam semakin ramai orang kenal produk saya. Sebenarnya orang yang selalu kecam inilah ada masalah cemburu. Apa salah sesekali ucap tahniah dengan kejayaan orang lain," ujarnya.

Bercakap tentang banglo mewah yang terletak di Ampang, Kuala Lumpur itu, Kak KM memberitahu urusan pembelian rumah dan tanah berharga RM5 juta itu sudah dilakukan sejak tahun lalu dan dia baharu sahaja menerima kunci rumah secara rasmi pada Ahad. Kata Kak KM, dia akan melakukan proses ubah suai terlebih dahulu mengikut citarasa sendiri sebelum berpindah dan menetap di sana.

"Saya nak runtuhkan rumah tersebut dan bina sebuah rumah baharu. Saya tak suka nak tinggal di tempat yang pernah didiami oleh orang lain sebelum ini. Perancangannya mahu bina rumah dua tingkat dan mesti ada kolam renang. Apa yang penting adalah selesa untuk kami sekeluarga tinggal," jelasnya.         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: