06 July 2022

TERLEPAS HUKUMAN GANTUNG - YASIN SULAIMAN LUAH RASA SYUKUR"Alhamdulillah, saya mengikut proses dan peruntukan undang-undang sedia ada dan saya amat bersyukur dengan keputusan ini. Tidak lupa juga ucapan terima kasih saya kepada rakan dan keluarga yang banyak memberikan sokongan, merekalah sumber kekuatan utama saya," demikianlah tutur Yasin Sulaiman.


Penyanyi nasyid dan komposer itu meluahkan meluahkan rasa bersyukur selepas dibebaskan atas tuduhan mengedar dadah berbahaya jenis ganja oleh Mahkamah Majistret Petaling Jaya, hari ini. Yasin dalam masa sama turut mengucapkan terima kasih kepada rakan-rakan serta orang ramai yang memberikan sokongan padanya.

Sementara itu, abang Yasin iaitu Zain Sulaiman berkata mereka sekeluarga bersyukur dengan keputusan meskipun adiknya tidak dapat beraya bersama pada Aidiladha nanti.

Klik untuk gambar besar"Kami semua bersyukur dengan perkembangan kes ini, walaupun Aidiladha ini kami tidak dapat beraya dengannya, namun Alhamdulillah. Kami lega dengan perkembangan kes yang Yasin hadapi ini. Saya harap rakan-rakan, teman akan terus mendoakan untuk Yasin," katanya.

Mahkamah Majistret hari ini melepas tanpa membebaskan Yasin daripada tuduhan mengedar dadah berbahaya jenis ganja anggaran berat 214 gram, Mac lalu.

Bagaimanapun, dia dituduh atas kesalahan miliki dadah jenis kanabis seberat 193.7 gram dan dituduh mengikut Seksyen 39A (2) Akta Dadah Berbahaya 1952. Ia memperuntukkan hukuman penjara seumur hidup atau tidak kurang lima tahun penjara dan tidak kurang 10 sebatan.


         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: