05 August 2022

WUJUD CUBAAN JATUHKAN NOH SALLEH BILA BANYAK 'FAKE ACCOUNT' KATA ADA VIDEO 'LEAK' LUCAH?Kemunculan video tidak senonoh yang didakwa milik penyanyi Noh Salleh yang dikatakan berlegar-legar di media sosial baru-baru ini telah menjadi kecoh terutamanya Twitter.


Sehingga kini, masih tiada kenyataan dibuat pelantun lagu 'Renjana' itu malahan berita mengenai penceraian antara dia dan Mizz Nina pula yang muncul di antara kekecohan itu.

Menerusi laporan Beautifulnara, terdapat seorang individu yang mengeluarkan teori di Twitter, bahawa terdapat cubaan untuk menjatuhkan Noh kerana menurutnya, sebarang carian mengenai video tidak senonoh itu hanya akan berakhir di profil-profil akaun palsu dan juga akaun 'click bait'.

Klik untuk gambar besarMalah, menurut individu itu lagi, kebanyakan 'fake account' itu berasal dari negara India dan bukannya tempatan. Katanya lagi, akaun-akaun palsu ini secara logik akal mesti dibayar oleh seseorang dan timbul tanda tanya mengenai siapakah pelakunya?

Tambahan pula, video dan foto yang didakwa mengandungi aksi tidak senonoh Noh Salleh itu hanyalah berupa gambar ‘video thumbnail’ dan juga fail tersembunyi. Kesahihan mengenai video tersebut wujud atau tidak masih lagi tidak dapat dipastikan sehingga ke saat ini.


         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: