04 October 2022

SERING DIKECAM - DOLLA MAHU BAKAT DINILAI BUKANNYA PENAMPILANNama kumpulan wanita, Dolla yang sering dikecam netizen itu sebelum ini hangat diperkatakan selepas penampilan mereka dilihat agak keterlaluan dan ada yang mengatakan hanya menjual imej seksi semata-mata berbanding bakat.


Bukan itu saja, ada yang mengatakan kumpulan Dolla yang dianggotai empat ahli iaitu Sabronzo, Tabby, Angel dan Syasya seolah meniru kumpulan tersohor Korea Selatan, BLACKPINK.

Bagaimanapun, salah seorang ahli Dolla iaitu Sabronzo berkata mereka enggan peduli dengan pandangan negatif orang ramai sebaliknya mahu memberi fokus untuk tingkatkan kerjaya seni.

"Keutamaan kami adalah muzik dan kerjaya. Tetapi, setiap orang mempunyai pandangan dan hak untuk bersuara. Seperti penyanyi lain, kami juga mahu bakat dan kebolehan yang kami ada untuk dinilai serta diberi perhatian, bukannya penampilan," ujarnya.

Klik untuk gambar besarDalam pada itu, Sabronzo berharap agar isu cara pemakaian mereka itu tidak dipanjangkan lagi dan kecaman yang diterima membuatkan mereka sedar serta akan lebih berhati-hati dalam pememilihan pakaian.

"Kami akur untuk memperbaiki imej dan akan mematuhi cara pemakaian yang lebih bersesuaian. Kami mahu terus bergetak ke depan dan sudah tentunya, kami akan lebih berhati-hati," katanya.

Terdahulu, mereka mengakui terlepas pandang mengenai soal pemilihan pakaian mungkin kerana terlalu fokus kepada persembahan.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: