12 May 2023

GARA-GARA MENARI DI TIK TOK, DAI SYED DAKWA IA TAK KETERLALUAN



Isu menari di Tik Tok menjadi hangat apabila ianya ditegur oleh individu wanita dan segelintir netizen yang kurang senang dengan aksi pendakwah bebas yang bergelar Dai menari bersama isteri dimedia sosial itu.

Terkini, pasangan selebriti Dai Syed dan Hana Ismail tampil menjawab isu tersebut.



“Kita tidak ingat tentang hari sebab itu kita ingat tentang kenangan. Jadi saya banyak mencipta kenangan dengan isteri saya.

“Kita mengetahui yang kenangan itu yang kami paparkan di media sosial di Instagram dan TikTok, saya yakin benda tu takdalah terlebih atau berlebih-lebihan,” kata Syed.



Bagaimanapun, dia bersama isterinya, Hana tetap menerima segala teguran dengan berlapang dada.

“Ada yang komen mengatakan Hana ni seorang ustazah itu dan ini, mungkin mereka belum mengenali dia. Hana ni sebenarnya nak jadi cikgu, bukan belajar di Mesir pun. Dia pun dalam proses penghijrahannya, jadi kami tidak meletakkan kami seorang yang ikon Islamik.



“Bagi kami sendiri, itu tanggapan mereka. Kami memilih untuk berkongsi sebab kalau tak kongsi apa-apa momen nanti akan jadi fitnah juga. Orang akan fikir kami ada masalah rumah tangga.

“Jadi segala tanggapan mereka terhadap kami itu terserah kepada mereka. Kami pun tak boleh nak minta semua orang sukakan kita. Masing-masing ada pilihan. Apa yang boleh dikatakan, berbaik sangkalah dengan orang.

“Kami pun manusia biasa kemungkinan ada salah dan silap, kami terima teguran-teguran untuk perbaiki diri kami sendiri. Tapi kalau teguran itu sampai menghina, mencerca kami terkilan jugalah,” jelasnya bersungguh.

         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: