21 August 2023

"SAYA UMUMKAN BAHAWA SAYA BERHENTI BERLAKON" - HAIRUL AZREEN JADIKAN FILEM 'MALBATT: MISI BAKARA' SEBAGAI FILEM TERAKHIRMenerusi temu ramah bersama radio Era pagi tadi, pelakon dan pengarah Hairul Azreen telah membuat kejutan dimana dia mengumumkan bakal mengundur diri daripada dunia lakonan kerana sudah puas menjalani kehidupan sebagai anak seni.
Hairul atau nama penuhnya Hairul Azreen Idris, 35, memaklumkan filem 'Malbatt: Misi Bakara' merupakan filem lakonan terakhirnya yang dijangka menemui penonton bermula 24 Ogos ini.

"Saya mengumumkan bahawa saya berhenti berlakon sebab sudah buat semua benda daripada pelakon lagak ngeri, filem. Saya juga berdoa untuk menjadi hero dan Allah makbulkan permintaan saya menerusi filem aksi.

Klik untuk gambar besar
"Filem lakonan saya, 'Paskal' membuatkan kemasukan menjadi tentera meningkat 40 peratus. Saya sudah bekerja belakang tabir, jadi pelakon tambahan, lagak ngeri, pelabur filem, pengarah dan penerbit.

"Allah sudah beri saya pelbagai peluang melainkan saya manusia yang tak pandai bersyukur. Perjuangan saya dalam kerjaya seni biarlah saya akhirinya dengan filem yang membanggakan saya iaitu 'Malbatt Misi Bakara'," kata suami kepada pelakon Hanis Zalikha.

Jelas pengarah 'Ada Hantu' itu, keputusan tersebut sudah lama difikirkannya, selain berkata, ingin memberi fokus kepada perniagaan di samping melihat keluarga dan anak-anaknya membesar dengan baik.
"Ada orang yang tak sempat tengok mak dan ayah mereka sebab sibuk bekerja. Ada tak sempat tengok anak membesar. Alhamdulillah mak ayah saya masih ada.

"Untuk buat filem, saya perlukan enam bulan. Buat badan siang malam sampai tak sedar anak saya sudah besar. Saya rasa cukuplah, saya dah dapat semua dan sudah puas.
"Isteri saya tahu mengenai perkara ini dan dia pun sudah lama tidak berlakon. Selepas ini saya akan fokus kepada perniagaan kami," ujarnya.

Tegas Hairul lagi, dia sudah memberikan sepenuh komitmen sepanjang melakonkan filem aksi walaupun terpaksa berhadapan dengan kecederaan dengan harapan penonton akan lebih menghargai naskhah aksi tempatan.

Untuk makluman, Hairul pernah membintangi beberapa filem popular termasuk 'Hantu Kapcai', 'Gila-Gila Remaja 2', 'Pak Pong', 'Paskal', 'The Assistant' dan 'Malbatt: Misi Bakara'.

         ________________________

JOM LAWAT FACEBOOK TERBARU KAMI :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: