28 September 2023

ZAITON SAMEON TERKILAN SIKAP SEGELINTIR PIHAK TABUR JANJI UNTUK BANTU, NAMUN BERDIAM DIRI"Tidak dinafikan ada pihak yang berjanji untuk memberikan bantuan, namun mendiamkan diri. Memang ramai yang mengambil kesempatan dengan kesusahan yang saya hadapi.
"Dalam masa yang sama, mereka kembali tampil selepas tular mengenai kesempitan hidup yang saya hadapi. Apa pun, saya nak ucapkan syukur kepada Tuhan kerana memberi rezeki yang tidak putus pada saya.

"Nak menangis rasanya sebab Perdana Menteri kita sendiri juga memberi bantuan kepada saya. Tapi saya tak boleh cakap jumlah bantuan yang diberikan."

Itulah kata penyanyi era 1980-an, Zaiton Sameon, 67, yang mengakui terkilan dengan sikap segelintir pihak yang menabur janji untuk membantu, namun berdiam diri.

Bagaimanapun, Zaiton meluahkan rasa syukur apabila pihak berkenaan kembali menghulurkan bantuan sejurus selepas kenyataannya mengenai kesempitan hidup yang dihadapi.

Klik untuk gambar besar
Baru-baru ini, Zaiton menerima bantuan wang tunai RM3,000 melalui inisiatif hasil kerjasama Yayasan Taqwa Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP).

Sumbangan disampaikan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Datuk Dr Mohd Na'im Mokhtar Zaiton diwakili ahli keluarga angkat penyanyi itu di Bukit Indah, Ampang.

Sehingga kini, Zaiton bersyukur dirinya terus mendapat perhatian termasuklah menerima bantuan daripada Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan rakan-rakan industri seperti Zamani Slam dan ramai lagi.

Pada 14 November tahun lalu, Zaiton menerima Kad Orang Upaya (OKU) menerusi kategori OKU Fizikal: Traumatic Brain Injuries (Trauma Kecederaan Otak) daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat Wilayah Persekutuan.

Kecederaan yang dialami Zaiton itu adalah ketika dia terbabit dalam kemalangan jalan raya di Batang Kali, Selangor pada 1990 yang mengakibatkan anak tunggalnya, Azirwan Abu Bakar yang ketika itu berusia 13 tahun meninggal dunia.

         ________________________

JOM LAWAT FACEBOOK TERBARU KAMI :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: