10 October 2023

GAMBAR DEDAH AURAT - ANIQ SUHAIR MOHON PADAM, MAHU PERBAIKI DIRIPelakon Aniq Suhair menerusi perkongsian di Insta Story miliknya telah memohon kepada semua pihak memadan gambar atau video dirinya berseluar pendek dan mendedahkan aurat.
Berhubung hantarannya itu, Aniq berkata, dia kini dalam fasa memperbaiki diri dan sedar dosanya tetap mengalir setiap kali gambarnya tidak menutup aurat masih menjadi tontonan ramai.

"Sebab memakai seluar pendek (dari pusat ke lutut) itu tidak menutup aurat (lelaki). Saya sedar, selagi orang tengok aurat kita, selagi itu dosa kita akan berjalan terutama ketika zaman media sosial.

Klik untuk gambar besar
"Saya tidak mahu dosa saya berterusan dan memilih untuk beri arahan supaya padam gambar-gambar saya berseluar pendek dalam media sosial. Saya dalam fasa mahu memperbaiki diri. Mana yang dosa-dosa kecil itu, saya mahu elakkan," ujar bekas peserta Hero Remaja itu.

Dalam pada itu, Aniq juga memberitahu, dia mahu perbaiki diri dan meninggalkan perkara yang dilarang kerana sedar bahawa kita hampir di penghujung.

"Sedar tak sedar, sebenarnya kita hampir di penghujung (hari kiamat). Mana yang boleh diperbaiki, kita perbaiki. Mana yang teruk kita tinggalkan. Mana yang baik kita teruskan," katanya.

         ________________________

JOM LAWAT FACEBOOK TERBARU KAMI :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: