29 October 2023

ZIZI KIRANA : "TIDAK PERNAH LAGI TERDETIK NAK BUKA TUDUNG... SAYA MASIH INGAT NIAT AWAL BERTUDUNG""Setakat ini tidak pernah lagi terdetik nak buka tudung. Suami pun selalu ingatkan saya dan kami sama-sama dekatkan diri dengan agama.
"Saya sentiasa ingat niat awal saya bertudung dulu. Benar ada ketika kita lalai dan sebab itu saya selalu ingat apa yang membuatkan saya terdetik untuk berhijrah.

"Kisah dulu semua sudah berlalu tapi saya jadikan setiap perjalanan itu sebagai pengajaran. Itu juga satu proses Allah telah aturkan untuk saya menjadi Zizi Kirana seperti hari ini."

Klik untuk gambar besar
Demikian ujar penyanyi Zizi Kirana yang meluahkan rasa syukur hatinya tidak pernah terdetik untuk kembali membuka tudung semula sejak tampil berhijab dua tahun lalu.

Kata isteri kepada pelakon Yusuf Bahrin itu, dia sentiasa mengingatkan dirinya tentang niat awalnya memakai tudung, selain bersyukur perjalanannya berhijrah dipermudahkan.

Tambahnya lagi, dia sentiasa berusaha menjadi manusia lebih baik serta berada dalam persekitaran yang positif agar dirinya kekal istiqamah.
"Saya selalu ditanya soalan bagaimana nak kekal istiqamah dalam bertudung ketika diundang untuk beberapa program, tetapi soalan itu susah saya nak jawab.

"Cuma saya sentiasa dapatkan tunjuk ajar ustazah dan mereka kata pilih rakan-rakan yang betul. Cari orang sekeliling yang sama-sama mahu menuju jalan kebaikan tapi ingat itu bukan bermakna kita membuang kawan-kawan lama.

"Persekitaran kita memainkan peranan untuk terus kekal. Sebenarnya takut juga andai saya tidak istiqamah," tuturnya.

         ________________________

JOM LAWAT YOUTUBE KAMI (MYPAPARAZZI) :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: