14 January 2024

ISU DAKWAAN ANI4YA PEKERJA - CHEF WAN TAMPIL NAFI, INI PERJELASANNYA"Sejak permulaan kerjasama ini, memang dari awal saya sudah terangkan secara jujur dan ikhlas. Saya tak buat keputusan untuk gaji kakitangan atau mengambil, mem£cat kakitangan dan operasi.

"Jadi, saya menyoal rakan (perniagaan) dan GM (Pengurus Besar) untuk jelaskan kepada saya jika ia betul (dakwaan) kerana membabitkan nama saya yang tidak berd0sa ini. Saya diberitahu dakwaan itu tidak betul."

Demikian jelas chef selebriti terkenal, Datuk Redzuawan Ismail, 66, atau Chef Wan yang tampil menafikan dakwaan yang tular mengatakan dia men1pu gaji pekerjanya.

Kata Chef Wan, soal penggajian adalah tugas rakan perniagaannya, manakala peranannya pula dalam Kumpulan Restoran Chef Wan (CWGR) adalah mengendalikan resipi serta kualiti makanan.

Klik untuk gambar besar

Dalam pada itu, Chef Wan turut berkata, memang ada kakitangan yang diberh£ntikan dan dipot0ng gaji atas faktor prestasi kerja, tidak berdis1plin atau didapati men1pu syarikat.

"Jadi, sebahagian kakitangan ini tidak gembira dan berh£nti kerja. Ada pula asyik berg@duh dan memberi k£san kepada kualiti perkhidmatan dan makanan kami.

"Takkan mereka sampai tak boleh dit£gur? Takkan sebagai majikan, kita nak tundvk kepada perbuatan-perbuatan fitn@h atau ugvtan mereka? Jadi saya cuba fahamkan kedua pihak kerana ingin mencari puncanya supaya nama saya tak tercal@r," katanya.

Terdahulu, CWGR mengeluarkan kenyataan bahawa penul@ran itu adalah berita palsu. Syarikat terbabit memberi am@ran tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.

         ________________________

JOM LAWAT YOUTUBE KAMI (MYPAPARAZZI) :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: