06 March 2024

ASYIK DIB4NDINGKAN DENGAN ERNIE ZAKRI - AINA ABDUL RASA SEDIHPenyanyi Aina Abdul terpaksa menerima hakikat apabila wujud pihak yang cuba mempertik@ikan kemenangannya di pentas AJL ke-38 (AJL38) yang berlangsung Ahad lalu.
Lebih menyedihkan, kata Aina, terdapat segelintir individu yang cuba melag@-lag@kan dirinya dengan penyanyi Ernie Zakri.

Berhubung perkara itu, Aina memberitahu, sebagai manusia biasa, dia tidak dapat l@ri dengan krit1kan dan komen neg@tif netizen.

"Setiap kali selesai penganjuran Anugerah Juara Lagu (AJL), keesokannya perasaan gembira itu tidak bertahan lama. Ia agak menyedihkan.

"Saya sepatutnya tidak perlu terk£san dengan komen-komen netizen tapi saya hanya manusia biasa. Ernie adalah kawan saya.

"Setiap kali saya dib@nding-b@ndingkan, saya akan cuba menukar perasaan itu dengan mengingati perkara-perkara yang indah saja. Itu juga yang akan saya buat bila rasa sedih itu datang," tuturnya.

Aina yang menang tempat ketiga dan vokal terbaik pada edisi AJL38 itu menjelaskan, sebagai rakan, dia berbangga dengan persembahan yang Ernie tampilkan pada edisi kali ini.

"Pada malam itu, Ernie melakukan persembahan dengan sangat baik. Saya tak tahulah orang lain, tapi saya sayang Ernie sebagai seorang sahabat.

"Saya bangga dengan apa yang Ernie lakukan di atas pentas. Dia adalah antara sahabat rapat dalam industri dan dalam hidup saya.

"Saya tahu sus@h-pay@h dan semangat Ernie untuk bertanding di AJL38, walaupun dengan apa yang terjadi ketika pusingan separuh akhir. Dia memang nak sangat berada di AJL38," katanya.

Dalam pada itu, Aina cuba berfikiran p0sitif dan fokus kepada dirinya, walaupun penat apabila dirinya sering dib@ndingkan dengan isteri kepada penyanyi Syamel ini.

"Peminat boleh b@ndingkan kami tapi saya tak boleh buat apa-apa. Dalam pertandingan, saya hanya fokus kepada diri sendiri. Saya ada tanggungjawab.

"Bila kemenangan berpihak kepada saya atau mendapat anugerah vokal terbaik, itu tak bermakna saya lebih bagus daripada orang lain. Ini adalah rezeki yang Allah bagi.

"Percayalah Ernie bagus dengan caranya tersendiri. Kepada mulvt orang luar yang bercakap perkara neg@tif, mereka bukan peminat sebenar," ulasnya.

         ________________________

JOM LAWAT YOUTUBE KAMI (MYPAPARAZZI) :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: