15 March 2024

SERUMAH DENGAN MENTUA - ATIKAH SUHAIME AKUI BAHAGIA, TERUJA SAMBUT RAMADAN BERSAMAUmum mengetahui pelakon Datin Atikah Suhaime kini sudah mendirikan rumah tangga bersama pilihan hatinya, Datuk Lokman Teh.
Pertama kali menyambut Ramadan sebagai suami isteri, Atikah berkata, dia teruja, selain mengakui gem£ntar apabila perlu menyiapkan juadah bersahur dan iftar untuk 10 ahli keluarga, memandangkan dia tinggal bersama keluarga mentua.

"Saya tinggal dengan keluarga mentua. Jadi, sudah tentu saya kena siapkan makanan untuk bersahur dan berbuka puasa. Teruja itu memang pasti tetapi bohonglah kalau saya kata tidak gem£ntar apatah lagi ini adalah kali pertama

"Keluarga suami pula agak besar, ada 10 orang. Jadi saya akan mula masak dari pukul 3 petang, itu pun belum tentu selesai lagi," tuturnya.

Sementara itu, Atikah meluahkan rasa syukur dikurniakan keluarga mentua yang sangat baik dan memahami. Katanya lagi, sebagai isteri perlu ikhlas melakukan kerja rumah untuk mengecapi rumah tangga bahagia.

"Mereka tidak pernah meminta yang bukan-bukan daripada saya. Satu lagi perkara saya belajar, bila kita ikhlas melakukan sesuatu hidup kita lebih bahagia.

"Saya banyak baca komen di Facebook ada ramai wanita merungvt kena kemas rumah. Bagi saya tugas suami adalah sebagai 'pr0vid£r' dan tugas wanita untuk memberikan suami rasa gembira dan selesa.

"Walaupun banyak kerja rumah, saya tidak rasa perlu merungvt. Kita kena ikhlas barulah boleh rasa bahagia itu selain mengeratkan lagi hubungan dengan keluarga mentua," katanya.

Untuk makluman, Atikah sah bergelar isteri kepada Datuk Lokman Teh yang merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Zaitun, dengan sekali lafaz pada 21 Januari lalu.

         ________________________

JOM LAWAT YOUTUBE KAMI (MYPAPARAZZI) :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: