03 April 2024

"JANGAN KUTVK DIA (RUHAINIES)..." - FATHIA LATIFF KATA CINTA LOKASI NORMAL"Saya nak buka cerita sikit pasal Bella Astillah, Ruhainies dan Aliff Aziz. Benda ini normal dalam industri hiburan sebab mereka terlamp@u menghayati watak.
"Apabila 'termasuk' dalam watak yang digalas, itu yang akan membuatkan mereka jatuh cinta namun perasaan tersebut berlaku tanpa sengaja atau tiada niat."

Demikian ujar pelakon Fathia Latiff menerusi perkongsian di TikTok, dimana dia tampil mengulas mengenai kontr0versi pan@s terp@lit dua selebriti iaitu Aliff Aziz dan Ruhainies yang ditangk@p khalw@t sebelum Ramadan.

Dalam kenyataan itu, Fathia berkata, cinta lokasi adalah perkara normal buat pengginat seni kerana terlalu mendalami watak dan ianya berlaku tanpa sengaja.

T£gas Fathia lagi, dia tidak menyokong perbuatan menjalin hubungan di set penggambaran, tetapi dia hanya berkongsikan kisah benar.

"Saya tak cakap apa yang mereka buat itu betul. Memang dari segi undang-undang sal@h, dari segi agama pun sal@h. Saya rasa Bella tert£kan dan menangis disebabkan netizen.

"Saya juga rasa dia faham situasi dilalui Aliff, dia okey sebenarnya. Alhamdulillah, saya tengok Bella pun sekarang dah dapat banyak rezeki," katanya.

Dalam pada itu, Fathia turut meminta supaya berhenti mengec@m Ruhainies, selain menyamakan dengan situasi berl@ku pada Aliff dan Ruhainies tidak jauh beza dengan apa terjadi pada dirinya.

"Walaupun kita tengok Ruhainies tersenyum, jangan kutuk dia kerana macam kes saya dulu pernah juga bercinta dalam set," tuturnya.

Disamping itu, Fathia mengingatkan mereka yang bekerja dalam bidang seni atau sebagai pelakon perlu bersedia dengan sebarang kemungkinan serta kena kuat dari segi ment@l.

"Kalau kau dan suami pelakon, kau kena tahan. Suami kau pelakon, kau kena tahan ment@l dan fizikal sebab kebarangkalian untuk jatuh cinta di lokasi itu sangat tinggi.

"Sampai tahap boleh tinggalkan isteri, jadi kita kena profesional. Cuma, ramai pelakon Malaysia hebat yang terlampau 'in character' tapi saya tak boleh.

"Saya jenis kuat cemburu, saya ada pengalaman burvk seseorang yang saya cinta buat hal apabila terj£bak cinta lokasi," ulasnya.

         ________________________

JOM LAWAT YOUTUBE KAMI (MYPAPARAZZI) :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: