25 April 2024

"SAYA MINTA MAAF, TIDAK SEPATUTNYA SAYA AMBIL TAHU ATAU MASUK C4MPUR..." - EMMA MAEMBONG AKUI TERSIL4P LANGKAH 'VOICE NOTE' RUHAINIES ISU BELLA ASTILLAHPelakon Emma Maembong yang sebelum namanya dipetik bersama adiknya yang pelakon, Chacha Maembong itu tampil memohon maaf atas sal@h faham yang berl@ku sehingga dihujani pelbagai pertanyaan daripada netizen.
Ini kerana Emma dan Chacha terk@it dalam isu memb@bitkan isu kontr0versi pelakon Ruhainies dan Aliff Aziz seperti didedahkan oleh wanita dikenali Sarah Yasmine.

Enggan meng£ruhkan isu dirinya yang didakwa memburvkkan isteri Aliff iaitu pelakon dan penyanyi Bella Astillah, Emma telah memuat naik video penjelasan di Instagram bagi 'membersihkan' namanya daripada menjadi sas@ran netizen.

"Saya minta maaf. Tidak sepatutnya saya ambil tahu atau masuk c@mpur urusan rumah tangga orang lain," ujarnya.

Mengakui ada menghubungi Ruhainies bagi mendapatkan kepastian mengenai khabar angin membabitkan Bella dalam kalangan kru belakang tabir, Emma bagaimanapun men£gaskan dia tersilap langkah apabila bertanyakan perkara itu kepada Ruhainies kerana ingin diketahuinya.

"Betul saya ada berbual dengan Ruhainies mengenai cerita yang saya dengar fasal Bella. Antara Ruhainies dan Bella, saya lebih rapat dengan Ruhainies kerana kami sering berkongsi mas@lah bersama.

"Jadi, apabila ada orang bercerita fasal Bella, saya pun terus 'voice note' Ruhainies dan bertanyakan khabar angin itu.

"Apa yang saya katakan adalah satu pertanyaan selepas mendengar orang di set bercakap (mengenai Bella). Saya tidak fitnah, mengutvk atau menyebelahi mana-mana pihak.

"Bagi saya, tidak m@nis kalau saya bertanya perkara itu kepada Bella dalam situ@si yang dihad@pinya waktu itu, jadi saya tanya Ruhainies.

"Saya akui ia adalah sil@p saya kerana sibuk bertanya. Bagaimanapun 'voice note' saya itu tiba-tiba sudah sampai di tangan Bella.

"Kebetulan, ketika itu saya dapat bercakap dengan Bella dan menjelaskan perkara sebenar. Saya pun ada cakap nak jumpa Bella, tapi tiada rezeki.

Klik untuk gambar besar
"Bella pun sudah jelaskan mengenai persoalan yang berb@ngkit itu kepada media. Saya minta maaf kepada semua atas sal@h faham yang terjadi.

"Perkara ini tidak akan jadi begini kalau saya tanya terus kepada Bella, walhal cara itu lebih baik," jelasnya.

Kata Emma lagi, sebab utama dia memilih untuk bertanya cerita yang berlegar di set penggambaran mengenai Bella kepada Ruhainies kerana hubungannya dengan Bella hanya sekadar rakan dalam industri seni.

"Sepanjang saya sibuk menjalani penggambaran, k£s Bella memang tul@r dalam kalangan kru pr0duksi. Ramai yang bertanya mengenai kisah rumah tangganya, tapi saya t£gaskan yang saya tidak tahu-menahu.

"Jadi ketika mendengar cerita mengenai Bella, ada pelbagai cerita yang timbul dan pelbagai versi. Masa saya dengar pun saya rasa kasihan terhadap Bella. Sudah tentu sebagai wanita saya tahu kes@kitan yang dilalui itu.

"Tapi ketika berborak dengan kru produksi, ada pula cerita di sebaliknya membuatkan saya tertanya-tanya. Saya kenal dengan Bella dan Ruhainies.

"Hubungan kami baik-baik saja, tapi antara saya dan Bella, kami hanya rakan dalam industri dan sering berjumpa di acara hiburan saja berbanding Ruhainies yang saya lebih rapat," tuturnya.

Terdahulu, wanita dikenali Sarah Yasmin yang mendakwa 'kekasih gelap' kepada penyanyi dan pelakon, Aliff Aziz nampaknya enggan berdiam diri apabila terus memuat naik perbualan Ruhainies dengan Aliff di aplik@si WhatsApp.

Namun, apa yang mencuri perhatian adalah nama pelakon Emma Maembong dan adiknya, Chacha Maembong turut terp@lit dalam perbualan antara mereka.

Menerusi perbualan itu, Ruhainies mendakwa Emma baru menghubunginya dan Chacha pula mendakwa kenyataan Bella seolah-olah ingin menyelamatkan diri, selain orang bod0h saja yang akan mempercayai kenyataan dibuatnya itu.

         ________________________

JOM LAWAT YOUTUBE KAMI (MYPAPARAZZI) :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: