01 May 2024

ADI PUTRA KATA TAK PERLU SENTUH ISU KEWARGANEGARAAN"Kita tak mahu meletakkan satu sentim£n k@sta dalam industri perfileman. Sebagai pelakon, saya semestinya tak mahu mencal@rkan imej industri hiburan.
"Mengenai isu dua negara ini, ia boleh menc£tuskan k@sta tidak diinginkan. Diharapkan k@sta ini tidak akan wujud untuk imej negara.

"Bagi saya, tak wajar menyentuh isu dua negara, Malaysia dan Singapura. Kalau imbas kembali sejarah bagaimana kehidupan Allahyarham Tan Sri P Ramlee yang bermula di Singapura dan berbalik ke Merdeka Studio, sama juga dengan dua negara ini.

"Tapi, bila berpijak di bumi nyata, sebenarnya kita bekerja. Jadi, bagaimana hendak men£pis kontr0versi dan prinsip saling hormat menghormati."

Ujar pelakon Datuk Adi Putra yang tidak bersetuju apabila ada pihak cuba melag@kan dan menyentuh isu kewarganegaraan seseorang susulan kontr0versi dic£tuskan penyanyi dan pelakon asal Singapura, Aliff Aziz.

Berhubung isu tersebut, Adi meminta agar sentim£n k@sta terhadap penggiat seni yang mencari rezeki di negara ini segera dihentikan. Sebaliknya kata Adi, ia perlu diterapkan nilai p0sitif dalam diri.

Dalam pada itu, Adi berkata, sebagai selebriti yang mencari rezeki tempat orang, dia sudah lali dengan temp1as, namun tenang menghad@pi perkara itu.

"Temp1as itu biasa dan pasti wujud di mana-mana sekalipun. Bagaimana nak atasi temp1as itu adalah dengan cara masuk telinga kiri dan keluar telinga kanan," katanya.

Sementara itu, Adi turut berpendapat, kerajaan perlu mewujudkan satu akta baru untuk menyelesaikan isu memb@bitkan penggiat kreatif bermas@lah, selain memb£ndung mas@lah kebanjiran persatuan.

"Saya rasa kena wujudkan satu akta sebab kita dulu bermula dengan persatuan kecil, kemudiannya barulah lahir lebih banyak persatuan.

"Tapi, persatuan ini perlu diperjelaskan adakah ia di bawah satu bumbung akta kerana jika tidak, boleh menimbulkan kek£liruan sama ada persatuan ada akta dengan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) atau Kementerian Komunikasi. Jadi, perkara ini juga perlu diperjelaskan di Dewan Negara," tuturnya.

         ________________________

JOM LAWAT YOUTUBE KAMI (MYPAPARAZZI) :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: