04 June 2024

DIDAKWA P£CAH AMAN4H - SUAMI BUNGA CITRA LESTARI 'SONGL4P' WANG SYARIKAT LEBIH RM1.99 JUTA?Nama suami kepada penyanyi Indonesia, Bunga Cinta Lestari (BCL) iaitu Tiko Aryawardhana ketika ini hangat diperkatakan selepas dia didakwa menyel£weng dana milik syarikat diusahakan bersama bekas isteri, Arina Winarto iaitu PT Arjuna Advaya Sanjaya (AAS) berjumlah kira-kira 6.9 bilion rupiah (lebih RM1.99 juta).
Suami BCL itu didakwa melakukan kesal@han terb@bit antara 2015 sehingga 2021 ketika memegang jawatan sebagai pengarah syarikat perusahaan makanan dan minuman itu.

Berikutan itu, Arina yang bertind@k sebagai pemilik dan pemegang sah@m syarikat itu telah membuat laporan di Balai Polis Jakarta Selatan, baru-baru ini.

Memetik laporan Komp@s, peguam mewakili Arina iaitu Leo Siregar dalam satu kenyataan media, memberitahu, Tiko didapati melakukan p£cah aman@h terhadap syarikat.

"Tiko berperanan mengurus takbir syarikat itu membabitkan aspek kewangan, Arina lebih pas1f dan hanya mahu melihat urusan syarikat berjalan lancar.

"Bagaimanapun, Tiko menyatakan hasrat menutup syarikat atas alasan tidak mampu membayar sewa pada 2019.

"Memandangkan dokumen keuntungan dan kerug1an mencur1gakan, Arina mula menyi@sat dan membuat laporan bahawa dokumen diman1pulasi.

Klik untuk gambar besar

"Arina kemudian melakukan si@satan dan aud1t, sebelum mendapati dana 6.9 bilion rupiah (lebih RM1.99 juta) digunakan," menurut kenyataan itu.

Difahamkan, Arina sudah membuat laporan polis pada 2022 selepas Tiko gag@l menjelaskan aud1t syarikat dan kini sedang dalam tind@kan pihak berkuasa.

Sementara itu, polis Jakarta Selatan iaitu AKBP Bintoro berkata, perkara itu masih dalam si@satan dengan pelbagai bukti masih dalam peringkat pengumpulan.

Untuk makluman, Tiko dan Arina mendirikan rumah tangga pada 26 Jun 2014, namun berpisah pada 28 Oktober 2021.

Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan tiga cahaya mata perempuan termasuk sepasang kembar.

Tiko kemudiannya berkahwin dengan balu Allahyarham Ashraf Sinclair, BCL pada 2 Disember tahun lalu.

         ________________________

JOM LAWAT YOUTUBE KAMI (MYPAPARAZZI) :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: