22 June 2024

"SEKIRANYA JANTUNG AYAH BERHENTI, KAMI TERPAKSA REDA" - ANAK KONGSI KEADAAN KAMAL BAKAR YANG KINI NAZ4KPelakon veteran, Kamal Bakar, 62, kini dilaporkan berada dalam keadaan nazak, selepas dua minggu dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Melaka akib@t kans£r paru-paru tahap empat.

Anak sulungnya yang juga pelakon, Hanis Kamal, 35, berkata, ayahnya itu sekali lagi dij@ngkiti kum@n pada paru-paru dan dimaklumkan oleh doktor supaya bersedia dengan sebarang kemungkinan.

"Keadaan ayah tengah naz@k kerana paru-parunya dij@ngkiti kum@n sekali lagi. Kum@n mer£bak sangat cepat sampai tutup semua paru-paru sebelah kiri.

"Mas@lah str0k di 0tak sebelah kiri juga sudah t£ruk. Jadi, doktor kata bila-bila masa sahaja jantung ayah akan berhenti," tuturnya.

Tambah Hanis lagi, doktor juga tidak akan melakukan bantuan pernafasan kecem@san (CPR) kerana dikhuatiri akan menj£jaskan lagi keadaan ayahnya.

Klik untuk gambar besar

"Bila jantung sudah berhenti, doktor takkan buat CPR sebab tak nak meny@kiti ayah. Kalau buat CPR t@kut tulang rusuk akan pat@h dan akan jadi lebih teruk.

"Kami sekeluarga faham situ@si ini dan kena reda dengan segala kemungkinan. Sekarang adik-beradik pun sudah berkumpul. Sekiranya jantung ayah berhenti, kami terpaksa reda," ujarnya.

Pada 3 Jun lalu, Kamal dikejarkan ke Hospital Melaka selepas keluarganya bimb@ng dengan perubahan sikap termasuk keadaan kesihatan yang semakin meros0t ditunjukkan pelakon berkenaan.

Selepas dua minggu dimasukkan ke ICU Hospital Melaka, Kamal disahkan menghid@p kans£r paru-paru tahap empat.

         ________________________

JOM LAWAT YOUTUBE KAMI (MYPAPARAZZI) :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: