12 November 2015

EZANY NIZARIFF AKUI SUDAH TEMUI PENGGANTIBakal bercerai tidak lama lagi, Ezany atau nama sebenarnya Mohd Zani @Zohri Mohd Nizariff, 41, akui dirinya kini sudah menemui pengganti iaitu seorang janda berstatus Datin Paduka.

Menurut Ezany, walaupun kes perceraiannya masih belum selesai, namun dia perlu memikirkan masa depan dia dan anak-anak.

"Saya perlu akur bahawa saya memerlukan seorang isteri di sisi untuk menjaga saya, menguruskan rumah tangga dan anak-anak. Alhamdulillah saya ada jumpa seseorang yang berfikiran matang dan memahami saya.

"Dia seorang janda yang mempunyai gelaran Datin Paduka. Saya gelarkan dia Datin Paduka K saja," ujar Ezany dipetik sebagai berkata.

Bagaimanapun Ezany enggan mendedahkan identiti wanita tersebut memandangkan mereka masih lagi di fasa perkenalan.Sementara itu, mengenai perceraiannya, Ezany berkata, kes permohonan nusyuz (perintah kembali taat) terhadap isterinya Lizda Nuryanti Abidin, 32, masih lagi berjalan dan dia berharap perkara itu dapat selesai dengan segera.

Katanya, ketika Lizda memfailkan cerai pada Julai 2014, dia agak sukar menerima hakikat untuk melepaskan isterinya itu namun dia sudah mula reda dengan ketentutan, andai kata mereka tiada jodoh.

"Saya sudah tidak berdendam dengannya lagi. Bagi saya, biarlah saya teruskan kehidupan tanpa mengharapkan sesuatu yang tidak mungkin akan saya dapat.

"Saya pun sudah ada seseorang yang saya cintai. Jadi lebih baik kes (perceraian) diselesaikan dengan segera. Cuma itulah, sudah beberapa kali dia tidak hadir ke mahkamah dan saya pun susah untuk menjejakinya," jelasnya.

Untuk rekod, Ezany dan Lizda diijabkabulkan mereka pada 1 Julai 2007 dan mereka dikurniakan dua orang anak.

Bagaimanapun pada 17 Julai 2014, Ezany mengesahkan bakal bercerai dengan isterinya itu.


Sumber: mStar         ________________________
No comments: