20 August 2016

HAMIL 4 BULAN - STACY TERPAKSA BERAHSIA, IKUT NASIHAT ORANG TUAKerana akur dengan nasihat orang tua, penyanyi Stacy, 26, terpaksa berahsia mengenai kandungan yang kini hampir mencecah empat bulan. Kata Stacy, selepas melepasi trimester pertama baharu dia dan suami, Akim Ahmad, sedia berkongsi berita gembira itu dengan peminat menerusi hebahan di laman sosial mereka.

"Sebenarnya sudah lama kami berhajat mahu membuat pengumuman mengenai kehamilan ini. Apatah lagi ramai orang yang bertanya bila ingin menambah ahli keluarga.

"Tetapi kata orang kurang manis kalau berkongsi berita itu terlalu awal kerana bermacam dugaan boleh timbul pada tempoh itu. Walau hidup dalam zaman moden, petua orang tua ada sebabnya.

"Insan paling gembira mendengar perkhabaran ini tentu saja Akim dan keluarga kedua belah pihak. Bella juga sudah tahu dia akan dapat adik," jelasnya yang tidak mengalami alahan teruk.

Pada masa sama, penyanyi itu berharap tiada pihak kecil hati andai terpaksa berdepan emosinya yang kurang stabil selain harus menolak beberapa undangan pentas disebabkan isu kesihatan.

___________________________________________________
--- IKLAN ---

BERMINAT UNTUK BERIKLAN DI MYARTIS?   KLIK UNTUK INFO
_____________________________________________________

"Walaupun alahan tidak teruk, badan saya lemah dan cepat letih. Kadangkala saya cuba menyibukkan diri tetapi kerap juga saya lebih banyak berehat membuatkan ada undangan yang terpaksa saya tolak.

"Keadaan emosi juga kurang menentu. Saya cuba mengawal diri. Syukur suami dan keluarga sangat memahami situasi saya. Kerap juga peminat tanya mengenai berat badan naik atau ternampak perut berisi," ujarnya dipetik sebagai berkata.

Pasangan kelahiran program Akademi Fantasia itu sah bergelar suami isteri dalam satu majlis pernikahan di Hotel Shangri La Tanjung Aru, Kota Kinabalu, Sabah pada 5 Februari lalu. Sebelum mendirikan rumah tangga Stacy mengambil anak angkat, Bella yang kini sudah berusia empat tahun.
Sumber: Berita Harian


         ________________________

No comments: