01 October 2018

"TAK TAHULAH NAK MENANGIS KE NAK KETAWA" - AISHAH


Terkilan apabila mengetahui hadiah tanah lot banglo yang dimenanginya selaku juara Gegar Vaganza musim ke-4 (GV4) tidak seperti yang dijanjikan, penyanyi Aishah, 53, berkata dia telah dimaklumkan akan menerima tanah lot yang lebih kecil dan bukan seperti yang diumumkan semasa memenangi pertandingan tersebut.





"Tak tahulah nak menangis ke nak ketawa, sudahlah susah payah nak tuntut hadiah siap dengan maki hamunnya, minta tangguh lebih setahun. Sekarang diberitahu yang tanah dijanjikan itu bukan lot banglo, tapi lebih kecil, katanya itu perjanjian dengan badan penyiaran," luah Aishah menerusi laman Instagram miliknya.

Sementara itu, penyanyi lagu 'Janji Manismu' ini turut mempersoalkan mengapa hal ini dimaklumkan selepas setahun pertandingan tersebut. Malah, dia juga tertanya-tanya adakah nilai hadiah itu satu kesilapan atau hanya berniat untuk menjadikan program tersebut hebat.

"Hampir setahun baru nak bagi tahu? Jadi yang diuar-uarkan dalam televisyen tu tak betullah ya? Kesilapan atau sahaja nak gempakkan program. Adoiii... I am speechless," ujarnya.

Klik untuk gambar besar


Menerusi laporan mStar Online pada 28 Ogos lalu, Aishah mendedahkan dia masih belum mendapat hadiah sebidang tanah lot banglo selepas hampir setahun menjuarai program tersebut.

Aishah turut membangkitkan hadiah barang kemas berupa berlian pemberian penaja iaitu Datuk Seri Vida yang dikatakan barangan palsu.

Selain Aishah sebagai juara, naib juara GV4 dimenangi Liza Hanim dan pemenang tempat ketiga ialah Lan Solo. Ketiga-tiga mereka dijanjikan lot tanah selain hadiah iringan sumbangan pihak Astro dan penaja lain.






www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: