10 March 2019

TIMANG ANAK ANGKAT - AZZA ELITE BERSYUKUR DOA DI MAKKAH DIMAKBULKAN


"Alhamdulillah, doa saya di Makkah dimakbulkan sekembali ke ibu kota. Sekalipun bukan melahirkannya sendiri, saya tetap bersyukur dengan nikmat yang dianugerahkan. Apabila saya dan suami (Azlan Zulaily) tiba di tanah air, ada pihak menghubungi kami mengenai bayi yang memerlukan penjaga.

"Segala-gala dipermudahkan buat kami," demikian kata penyanyi dan pelakon, Azza Zawari apabila impiannya untuk bergelar ibu terlaksana dengan kehadiran bayi lelaki, Muhammad Adam, sejak empat bulan lalu.

Menurut anggota kumpulan Elite itu, ketika mengerjakan umrah di Tanah Suci, Julai tahun lalu, dia turut memanjatkan doa agar dikurniakan cahaya mata.

Azza atau nama penuhnya Nor Azzarima Zawari, 41, dan Azlan, yang mendirikan rumah tangga pada 2012, menjadikan bayi itu sebahagian daripada keluarga mereka ketika usianya baru sehari.

Klik untuk gambar besar


Azza yang mendapat sokongan keluarga dan teman rapat dalam usahanya memelihara Muhammad Adam itu percaya, Tuhan mengaturkan rezeki terbaik buat mereka selepas sekian lama berusaha. Sebelum ini, Azza pernah empat kali disahkan hamil, namun berakhir dengan keguguran.

"Mungkin saya tidak sempurna seperti wanita lain yang mampu melahirkan zuriat sendiri, namun kini saya cuba untuk menjadi ibu yang baik buatnya. Saya bukannya tidak boleh mengandung, tetapi terus diuji. Ketika kandungan hendak memasuki usia tiga bulan, saya keguguran," ujar Azza.

Dalam perkembangan lain, Azza yang turut menceburi dunia perniagaan mengakui rezekinya murah selepas menyertai program Gegar Vaganza musim kelima (GV5).

"Selain diberi peluang menjadi hos program jualan dalam talian di sebuah saluran berbayar, saya juga diundang menjayakan segmen parodi sebuah rancangan hiburan popular. Setakat ini, sudah tiga episod parodi saya jayakan, termasuk bagi video muzik 'Vroom Vroom' dendangan Nabila Razali," tuturnya.


www.myartis.com / Sumber & foto: Berita Harian & Instagram Azza Elite


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: