23 July 2019

SYAFIE NASWIP SAHKAN PUTUS TUNANG DENGAN AISHAH AZMAN


Selepas gambar-gambar pertunangan pasangan pelakon Syafie Naswip dan Aishah Azman serta gambar-gambar mereka bersama 'hilang' daripada Instagram masing-masing itu telah menimbulkan pelbagai spekulasi di media sosial kelmarin. Perkara tersebut menimbulkan tanda tanya kepada netizen dan juga teman-teman artis yang mula bertanya tentang perkara yang sama.

Melihat kepada Instagram mereka, kami mendapati bukan sahaja gambar-gambar bersama sudah tidak ada, mereka juga sudah tidak mengikuti antara satu sama lain. Aishah yang ketika itu sedang menjalani satu penggambaran dihubungi untuk ditanya tentang perkara tersebut. Bagaimanapun, Aishah tidak mahu mengeluarkan sebarang kenyataan.

"Buat masa sekarang, saya tidak mahu keluarkan apa-apa statement. Kalau pihak Ayie (Syafie Naswip) mahu berkata apa-apa, saya tidak boleh menghalang. Saya akui dugaan ketika bertunang sangat berat," kata Aishah dalam nada sedih tapi bertegas tidak mahu mengeluarkan apa-apa kenyataan daripada pihaknya.

Kemudian Syafie yang cuba dihubungi beberapa kali dan hanya lewat malam semalam barulah panggilan berjawab itu pada mulanya terdiam seketika, sebelum mengesahkan dia dan Aishah sudahpun putus tunangz: "Ya, kami sudah putus tunang. Itu sahaja kenyataan yang dapat saya berikan. Malah jika ada yang bertanya, saya tidak akan menjawab lagi tentang perkara ini".

Klik untuk gambar besarTambah Syafie, dia mengambil keputusan untuk memutuskan pertunangan bukan kerana sesiapa, tetapi atas persetujuan bersama: "Tidak ada orang ketiga, mahupun masalah keluarga, tetapi saya rasa dugaan bertunang ini terlalu berat dan tidak mampu untuk meneruskan," katanya mengulangi apa yang dikatakan oleh Aishah.

"Jika dugaan ketika ini sudah tidak mampu saya tanggung, bagaimana nanti apabila sudah berkahwin? Buat masa sekarang, mungkin ini adalah keputusan yang terbaik untuk kami berdua. Mungkin juga dugaan paling besar adalah soal kematangan diri saya," tambah Syafie lagi.

Kata Syafie, dia tidak lagi akan membuat sebarang kenyataan tentang pertunangannya yang putus di tengah jalan: "Ini kali pertama dan terakhir saya akan membuat kenyataan. Saya memohon maaf jika ada yang bertanya selepas ini, saya tidak akan menjawab apa-apa. Mereka boleh rujuk sahaja apa yang saya katakan ini daripada pihak Gempak," tutur Syafie.

Ditanya bilakah tarikh pertunangannya putus, Syafie enggan memberikan sebarang komen. Begitu juga apabila ditanya sama ada mereka saling sayang menyayangi, Syafie tetap tidak mahu mengeluarkan apa-apa lagi kenyataan. Syafie Naswip dan Aishah Azman bertunang pada satu majlis yang diadakan pada 7 April 2019, dan dijangka mendirikan rumah tangga hujung tahun ini. Namun, jodoh itu ketentuan Allah SWT.


www.myartis.com / Sumber: Astro Gempak


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: