26 October 2019

TAK NAK SAMAN - SHIERA MAHU JUMPA, TANYA KENAPA AIBKANNYA


Tidak bercadang untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap netizen yang memuatnaik mesej berbaur hinaan dan fitnah di laman sosialnya seperti mana dilakukan beberapa rakan artis sebelum ini, pelakon dan juga penyampai radio Suria FM, Sharifah Shahira atau Shiera berkata, dia hanya mahu berdepan dengan mereka yang menghina dan memfitnah dirinya serta ingin bertanya mengapa mereka berbuat demikian.

"Saya tidak bercadang untuk mengambil tindakan undang-undang. Pada saya ia hanyalah perkara kecil, kecuali jika perkara itu memang bukan saya, tetapi dikaitkan seperti gambar bogel yang disebarkan. Saya nak jumpa, nak tahu siapa dia, apa latar belakangnya dan saya juga mahu bertanya mengapa dia beriya-iya nak mengaibkan saya.

"Namun, jika ketika berdepan dengan orang yang menghina dan memfitnah itu dia bersikap kurang ajar, maknanya kita sudah tahu dia memang sengaja mahu menyakitkan hati," kata Shiera yang juga seorang pelawak.

Komen dan mesej berunsur penghinaan dan fitnah yang dilakukan beberapa netizen itu turut dikongsi Shiera di laman sosial miliknya sebelum ini. Shiera ketika dihubungi berkata, ada antara mesej yang dimuatnaik netizen tidak bertanggungjawab itu berlaku sebelum beberapa isu membabitkan artis antaranya Jasmin Hamid.

Klik untuk gambar besar


"Ada antara mereka yang melakukan perkara itu saya dapat kesan, cuma saya tidak hebahkan. Apabila dapat berdepan, saya cuba mengajar mereka apa yang dilakukan adalah tidak baik kerana mereka tidak pernah mengenali saya. Mengapa mereka harus menuduh dan terus memuat naiknya di Twitter, Instagram dan sebagainya," ujarnya.

Ketika berdepan golongan terbabit, Shiera berkata, dia tidak menafikan ada antara mereka bersikap kurang ajar walaupun dia cuba berdiplomasi. Shiera berkata, dia memuatnaik komen ditinggalkan netizen tidak bertanggungjawab di laman sosialnya dengan harapan akan ada pihak membantu mencari mereka.

Ketika berdepan golongan terbabit, Shiera berkata, dia tidak menafikan ada antara mereka bersikap kurang ajar walaupun dia cuba berdiplomasi. Sebelum ini, aktres Jasmin Hamid dan Rita Rudaini mengambil tindakan undang-undang terhadap netizen melampau.


www.myartis.com / Sumber: Astro Gempak & Harian Metro


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: